13/11/2008 | Yazar: Kaos GL

LGBTT Mücadelesinin

Lambdaistanbul'dan Aykut Atasay'la Kaos GL dergisi ve bianet'ten Bawer Çakır, Bursa'da yürümek isteyen LGBTT'lere yönelik linç girişimi üzerinden LGBTT mücadelesinin milliyetçilik ve ırkçılıkla imtihanını anlatacaklar. Söyleşi 14 Kasım 2008 Cuma günü Karakedi Kültür Merkezi’nde.

Lambdaistanbul gönüllüsü Aykut Atasay ve Kaos GL Dergisi ve bianet'ten Bawer Çakır, Bursa'da yürüyüş düzenlemek isteyen Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüellerin (LGBTT) Bursasporlu taraftarlarca saldırıya uğraması ve linç girişimi üzerine konuşacakları söyleşi yarın (14 Kasım Cuma) Karakedi Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Atasay’ın ‘Yürüyoruz’, Çakır’ın Aykan Safoğlu’yla birlikte yaptığı ‘Anti-İtiraflar’ isimli kısa filmlerin de gösterileceği söyleşinin konusu Türkiye’deki milliyetçi, erkek egemen, ırkçı, militarist dalgaya rağmen sürdürülen LGBTT özgürlük mücadelesi.
Atasay ve Çakır'ın Bursa’da yaşanan saldırının öncesini, olay anını ve sonrasını anlatacakları ‘Uygun Olmayan Adımlar: Türkiye LGBTT mücadelesi: Milliyetçiliğe, ırkçılığa, erkek egemenliğe ve militarizme nanik!’ başlıklı etkinlik saat 18.30'da başlayacak.

6 Ağustos 2006'da gerçekleşen olayda Bursa Gökkuşağı Derneği'nin bulunduğu binanın etrafını yaklaşık 300 Bursaspor taraftarı çevirmiş, yürüyüş yapmak isteyen göstericiler taş sopa ve silahlarla binaya hapsederek yürümelerine izin verilmemişti.

Kentel'den atölye, Kıvanç ve İpekçi'den Ergenekon söyleşisi

15 Kasım Cumartesi günü ise Karakedi Kültür Merkezi'nin programında iki ayrı etkinlik var.

Bunlardan biri 15.00'de başlayacak olan Ferhat Kentel'in "Modernite, Parçalanma ve Gündelik Hayat" atölye çalışması. Bu atölyenin devamı ‘Yeni Toplumsal Hareketler, Toparlanma ve Yeniden Sol’ başlığı ile 22 Kasım Cumartesi günü yine aynı saatte yapılacak.

Cumartesi günü gerçekleştirilecek diğer etkinlik ise Ümit Kıvanç ve Leyla İpekçi'nin katılacağı "Ergenekon Gölgesinde Medya" isimli toplantı. Etkinliğin saati 17.30

Ayrıntılı bilgi için:

Karakedi Kültür Merkezi

İstiklal Cad Bekar Sok No: 16/2

Beyoğlu-İstanbul

İletişim için: (212) 249 17 76

Kaynak: BİA, 13 Kasım 2008

Etiketler: yaşam
İstihdam