21/06/2011 | Yazar: Erkan Altay

İstanbul Taksim’de düzenlenecek LGBTT Onur Yürüyüşüne CHP de milletvekilleri ile destek verecek. Yürüyüşe ayrıca BDP’den İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder’in de katılması bekleniyor.

İstanbul Taksim’de düzenlenecek LGBT Onur Yürüyüşüne CHP de milletvekilleri ile destek verecek. Daha önce LGBT derneklerini de ziyaret eden ve destek veren milletvekillerinin yanı sıra aday gösterilen fakat seçilemeyen CHP milletvekili adayları da eşlik ederek ayrımcılığa karşı duruşlarını yineleyecek.

Yürüyüşe ayrıca BDP’den İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder’in de katılması bekleniyor.

İstanbul Taksim’de 26 HAZİRAN PAZAR günü düzenlenecek LGBT Onur Yürüyüşüne CHP de milletvekilleri ile destek verecek. Son dönemde de Lambdaistanbul LGBTT Derneğine de ziyarette bulunan İstanbul Milletvekili Melda Onur ve yine eşcinsel haklarına olan duyarlılığı ile de bilinen İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da yürüyüşe katılarak LGBT’lere destek verecek.

İstanbul Milletvekili Onur, önceki hafta düzenlenen Trans Onur Yyürüyüşüne program yoğunluğundan dolayı katılamadığını, bu Pazar düzenlenecek yürüyüşte ise kesin olarak yer alacağını açıkladı. Toprak da yoğun programına rağmen yürüyüşte bulunmaya çalışacağını bildirdi.
Melda Onur, Lambdaistanbul ziyaretinde de LGBT haklarını CHP olarak savunduklarını belirtmiş, ayrımcılığa karşı omuz omuza mücadele sözü vermiş, ortak hangi çalışmalar yapılabileceğini masaya yatırmıştı.

CHP önceki parlamento döneminde de LGBT’lere yönelik ayrımcılığa karşı birçok soru önergesi vermiş, yasa önerisi sunmuştu.

Yine Lambdaistanbul’u ziyaret eden milletvekili adayı Bilge Koçkaya da yürüyüşe gelerek LGBT haklarına destek verecek CHP’li isimlerden olacak.

BDP de Katılımcılar Arasında

Yürüyüşe ayrıca BDP’den İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder’in de katılması bekleniyor. Tuncel de önceki dönem LGBT hakları için sorun önergeleri vermişti. Meclise ilk kez girecek olan Önder de Lambdaistanbul’a seçim öncesi söyleşiye gelen ve LGBT haklarını dillendiren vekil adayları arasındaydı.
 
Kaos GL


Etiketler: yaşam
İstihdam