14/04/2009 | Yazar: Barış Sulu

Türkiye’de LGBTTlere (Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transeksüel) yönelik insan hakları ayrımcılığını görünür kılmak amacıyla, LGBTT Hakları Platformu adına Barış Sulu ve Umut Güner ‘LGBTT Bi

LGBTT'den Gül ve Erdoğan'a Mektup Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye’de LGBTTlere (Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transeksüel) yönelik insan hakları ayrımcılığını görünür kılmak amacıyla, LGBTT Hakları Platformu adına Barış Sulu ve Umut Güner ‘LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Raporu 2008’i başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve ilgili komisyon üyelerine imzaladıkları bir mektupla birlikte iletti.
 
Gönderilen mektupta ‘Dileriz ki bu rapor, Türkiye’de eşcinsellere ve trans bireylere yönelik uygulanan ayrımcılık, şiddet ve hak ihlallerinin görünür kılınmasında yardımcı olur’ denildi.
 
Mektupların tam metni şu şekilde;
 
Cumhurbaşkanı
 
Sayın Abdullah Gül,
 
Türkiye’de eşcinsellere yönelik insan hakları ayrımcılığını görünür kılmak amacıyla hazırladığımız ‘LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Raporu 2008’i sizinle de paylaşmak istedik.
 
‘Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel Bireylerin İnsan Hakları Raporu 2008’, LGBTT Hakları Platformu tarafından hazırlandı.
 
Medya takibi ve Platform üyesi dernek ve inisiyatiflere yapılan başvurulara dayanarak oluşturulan Rapor, geçtiğimiz sene lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel (LGBTT) bireylere yönelik hak ihlallerini kapsamaktadır.
 
Dileriz ki bu rapor, Türkiye’de eşcinsellere ve trans bireylere yönelik uygulanan ayrımcılık, şiddet ve hak ihlallerinin görünür kılınmasında yardımcı olur.
 
Saygılarımızla.
 
LGBTT HAKLARI PLATFORMU
 
Barış Sulu / Pembe Hayat Derneği   Umut Güner / Kaos GL Derneği
 

Cumhurbaşkanına gönderilen mektup


Etiketler: yaşam
nefret