22/05/2012 | Yazar: Anıl Üver

Avrupa’da düzenlenen AIDS yardım etkinliklerinin en büyüğü olan LIFE BALL, 19 Mayıs cumartesi günü 20. kez organize edildi.

Life Ball 20 Yaşında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa’da düzenlenen AIDS yardım etkinliklerinin en büyüğü olan LIFE BALL, 19 Mayıs cumartesi günü 20. kez organize edildi.
 
Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen bu yılki Life Ball’ın mottsu “cehaletin alevleriyle savaş (fight the flames of ignorance)” idi. Böylelikle bu yıl dört element motto zinciri, “ateş” ile tamamlanmış oldu.
 
Havanın güzel olması nedeniyle etkinliğin düzenlendiği belediye sarayının önünde de yaklaşık beşbin kişi toplandı. Baloya ise yaklaşık dörtbin kişi katıldı. Mottoya uygun olarak seçilen kostümler, sahneyi kirmizi ve turuncu tonlarla renklendirdiler.
 
Bu yıl balonun şeref konukları arasında ABD eski devlet başkanlarından ve  Clinton Health Access Initiative’in kurucusu Bill Clinton, Amerikalı model ve aktris Milla Jovovich, İspanyol aktör Antonio Banderas ve Ingiliz model Naomi Campbell yer aldılar.
 
Life Ball bundan 20 yıl önce Gery Keszler tarafından hayata geçirilmişti. Balodan ve bu çerçevede gerçekleştirilen etkinliklerden elde edilen gelirler AIDS araştırmalarına ve hastanelerde tedaviye muhtaç kişilere gönderilmekte.
 
Life Ball halen günümüzde AIDS konusunda bilinç yükseltmek ve hastalıkla mücadele kapsamında dünya çapında düzenlenen en büyük organizasyon ünvanını korumakta.

Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret