04/06/2018 | Yazar: Anıl Üver

Avrupa çapında düzenlenen en büyük HIV/AIDS yardım etkinliği olan Life Ball 2 Haziran Cumartesi günü 25. yıldönümünü kutladı.

Life Ball 25 yaşında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa çapında düzenlenen en büyük HIV/AIDS yardım etkinliği olan Life Ball 2 Haziran Cumartesi günü 25. yıldönümünü kutladı.

Avrupa çapında düzenlenen en büyük HIV/AIDS yardım etkinliği olan Life Ball (Yaşam Balosu) 2 Haziran Cumartesi günü 25. yıldönümünü kutladı.

Bu yılın mottosu dünyaca ünlü müzikal film “The Sound of Music” (müziğin sesi) ne ithaf edildi. Avusturya’nın Nazi Almanyası’na eklenmesinden sonra önce İtalya’ya, oradan İngiltere’ye ve son olarak ABD’ya kaçmak durumunda kalan Trapp ailesinin hikâyesini anlatan müzikal 1965 yılında Amerikalı yönetmen Robert Wise tarafından sinemeya uyarlanmıştı ve en iyi film, en iyi yönetmen dallarında Oscar kazanmıştı.

Gecenin moderatörlüğünü 2014 Eurovizyon Şarkı Yarışması’nı kazanan Conchita Wurst ve aktör Herbert Föttinger  yaptı. Conchita, Maria von Tapp’ı canlandırırken Föttinger de kaptan Georg von Trapp’ı canlandırdı.

Viyana Belediye Sarayının önünde akşam saat 9’da başlayan ve gece saat 24:30’a kadar süren açılış şovunda müzikalden sahneler, şarkılar eşliğinde tekrar canlandırıldı.

Sahne müzikale ve Avusturya’ya dair motiflerle donatılırken, sahneye giden yol kırmızı-beyaz-kırmızı halı ile döşendi. Baloya katılanlar da geleneksel Avusturya kıyafetleri ile boy gösterdiler.

Etkinliğin ünlü konukları arasında Michael Jackson’un kızı Paris Jackson, Ozzy Osbourne’un kızı Kelly Osbourne, Alain Fabien Delon, ABD’li modeller Yasmine Petty ve Carmen Carrera yer aldı.

Etkinliğin halka açık programı ünlü modacıların dizaynladıkları gelinliklerin sergilenmesinin ardından sona erdi.

Avusturya bu yıl cumhuriyetin 100. yılını kutluyor ve bu çerçevede sahnede verilen politik mesajlar Avrupa çapında yükselen ırkçılığın tehlikelerine dikkat çekti. Nazi diktatörlüğü altında Avusturya’yı terk eden yazarların, sanatçıların ve bilim insanlarının çok büyük bir kayıp olduğunun ve Hitler gibi diktatörlerin böyle bir yıkıma bir daha asla neden olmaması için tüm sağduyulu vatandaşların tetikte olması gerektiğinin altı çizildi. Nazilerin baskısı yüzünden Avusturya’dan iltica edenler arasında Sigmund Freud ve kızı Anna Freud, yazar Stefan Zweig, lirik yazarı Rose Auslaender, ressam Oskar Kokoschka gibi pek çok tanınmış isim bulunmakta.

Life Ball’a şahsen katılamayan Charlize Theron, Bill Clinton ve Elton John ise mesajlarını video ile ilettiler.

Life Ball’ın hakkında daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam