02/06/2014 | Yazar: Anıl Üver

Viyana Belediye Sarayı, Avrupa çapında düzenlenen en büyük HIV/AIDS yardım etkinliği olan Life Ball’a bu yıl 22. kez ev sahipliği yaptı.

Life Ball: Adem ve Havva Şehvet Bahçesinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Viyana Belediye Sarayı, Avrupa çapında düzenlenen en büyük HIV/AIDS yardım etkinliği olan Life Ball’a bu yıl 22. kez ev sahipliği yaptı.
 
’Garten der Lüste (Şehvet Bahçesi)’ başlığı altında balo için bu yıl “Love is a bloom growing anywhere (aşk heryerde açan bir tomurcuktur)” sloganı seçildi.
 
Amerikalı ünlü fotoğrafçı David LaChapelle’in bu yılkı balo için hazırladığı “Ich bin Adam. Ich bin Eva. Ich bin ich (Ben Adem’im. Ben Havva’yım. Ben ben’im)” temalı ve transgender model Carmen Carrera’nın anadan doğma erkek ve dişi cinsel organlarla verdiği pozlarla hazırlanan plakatlar ise büyük tartışmalara neden oldu. Sokaklardaki pek çok afiş tutucu insanlar tarafından spreylenip sansürlendi. Aşırı sağcı parti FPÖ (Avusturya Özgürlükçü Parti) Life Ball için ayrılan ödeneğin kesilmesini istedi. Aynı partinin başkanı Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda Avusturya’yı drag queen Conchita Wurst’un temsil etmesine de olumsuz tepki göstermişti.
 
Resmi açılış konuşmasını yapan Viyana valisi Michael Häupl ise Life Ball’in organizatorü Gery Keszler’i ve Conchita’yı kutlayarak teşekkürlerini sundu.
 
Klasik muzik ve bale gösterilerinin ardından sahneye çıkan sanatçılar izleyenlere keyifli anlar sundular. Moda şovlarının ardından sahneye çıkan Conchita Wurst Eurovizyon’da birinciliği kazanan şarkısını seslendirdi.
 
Etkinliğin bu yılki konukları arasında Bill Clinton, Ricky Martin, Courtney Love, Billy Zane gibi tanınmış isimler de yer aldı.
 
Bugüne kadar 30 milyon insan AIDS nedeniyle hayatını kaybetti. Konuklar özellikle Afrika’da kadınların ve çocukların halen cok büyük riskle yaşadıklarının altını çizdiler ve herkesi duyarlı olmaya, AIDS’e karşı birlikte mücadele etmeye davet ettiler.
 
Etkinlik aracılığıyla toplanan bağışlar 36 farklı ülkede HIV/AIDS alanında faaliyet gösteren organizasyonlar arasında dağıtılıyor. 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam