30/07/2010 | Yazar: Anıl Üver

Avrupa çapında AIDS için düzenlenen en büyük dayanışma balosu Life Ball bu yıl 18. Kez düzenlendi.

Life Ball’a Yağmur Azizliği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa çapında AIDS için düzenlenen en büyük dayanışma balosu Life Ball bu yıl 18. Kez düzenlendi. Normalde Mayıs ayında yapılan etkinlik, dünya AIDS konferansının Viyana’da düzenleniyor olması nedeniyle 17. Temmuz tarihine alındı.
 
Life Ball’ın bu yılki mottosu  ‘“saw the seeds of solidarity (dayanışmanın ekinlerini biç)” çerçevesinde katılımcılar yine birbirinden ilginç ve çılgın kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdiler.
 
Balonun şeref konukları arasında ünlü Hollywood starlarından Whoopi Goldberg ve Elizabeth Hurley de yer aldı. Ayrıca kendisi de eşcinsel olan Berlin belediye başkanı Klaus Wowereit da etkinliğe destek verenler arasındaydı.
 
Viyana Belediye Sarayında düzenlenen balo bu yıl yağmurun azizliğine uğradı. Program kötü hava koşulları nedeniyle bir saat önce başlatıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar enstrümanları eşliginde dans edip şarkı söylediler. Whoopie Goldberg de dünya barışı için şarkı söyleyenler arasındaydı. Opera sanatçılarının seslendirdikleri tanınmış klasik eserler eşliginde vals yapan dansçılar ise sağanak yağışın şiddetlenmesi nedeniyle programlarını yarıda kesmek zorunda kaldılar.
 
Etkinlikten elde edilen gelirler AIDS ile mücadele eden kurumlara bağışlanıyor.
 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam