17/04/2018 | Yazar: Ali Erol

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Grubu LİSTAG, 10. yılını İstanbul’da kutladı.

LİSTAG: Çalışma ve mücadelede 10 yıl! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Grubu LİSTAG, 10. yılını İstanbul’da kutladı.

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks (LGBTİ) olan ailelerin 2008’de, Lambdaistanbul’da bir araya gelmeleriyle oluşan “Listag Lgbti+ Aileleri ve Yakınları Grubu” 10. Yılını kutladı.

İstanbul Suriye Pasajında, 13 Nisan Cuma akşamı yapılan kutlamaya, aileler ve yakınların yanı sıra akademi, siyaset ve sanat camiasından isimlerle birlikte LGBTİ toplumu üyeleri katıldı.

Evlatları veya yakınları LGBTİ olan aile gruplarından Ankara Gökkuşağı Aile Grubu ve İzmir Aile Grubu da, çalışmalarını İstanbul’da yürüten LİSTAG’ı onuncu yılında yalnız bırakmadı.

İstanbul’da, LGBTİ ailelerinin LİSTAG grubunda bir araya gelişlerini anlatan, 2003 yapımı “Benim Çocuğum” belgeselinin yönetmeni Can Candan da, 10. Yıl buluşmasında ailelerle birlikteydi.

Aileler, gecenin açılışında yaptıkları konuşmalarda duygularını, mücadele coşkularını paylaştılar. Çocuklara nasıl faydalı oluruz diye çalıştıklarını söyleyen anne-babalar, “çocukları anlamadan yargılamak, yalnız bırakıp üzmek hem onlara hem bizlere yazık değil mi” dediler.

Ebeveynler olarak saltanatla tahtla alakalarının olmadığını, dertlerinin bahtla olduğunu paylaşan aileler, “bizler çocuklarımızın bahtıyla uğraşıyoruz” diye konuştular.

Eski milletvekili Melda Onur, sorunların görünür olduğunu, sadece LGBTİ’lerin değil farklı olan herkesin bir bir o görünmez cam tavana çarptığını ama o tavanın kırılacağını, kazanımların bir gün mutlaka alınacağını paylaştı.

Aileler cinselliği konuşuyor

Aileler, her ay İstanbul, Ankara ve İzmir’de CETAD (Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği) uzmanlarıyla yaptıkları toplantılara devam ediyor.

Üç şehirde süren aile buluşmalarına, çocuğunun, kardeşinin veya herhangi bir akrabasının eşcinsel, biseksüel, trans olduğunu öğrenen ve konu hakkında konuşmak isteyen herkes katılabiliyor.

İstanbul aile buluşmasına katılmak isteyenler LİSTAG Danışma Hattı'nı (0 546 484 82 85), İzmir için 0 538 683 46 72 nolu telefonu, Ankara için de Gökkuşağı Aile Grubu Danışma Hattı'nı (0 537 461 88 08) arayabilir.

*Fotoğraflar: Kaos GL


Etiketler: insan hakları, aile
nefret