29/04/2015 | Yazar: Ömer Akpınar

SPoD LGBTİ, Mecliste LGBTİ kampanyası kapsamında Ankara’yı ziyaret etti, siyasetçilerin yanı sıra LGBTİ örgütleriyle buluştu.

‘Açık kimlikli bir eşcinselin dönüştürücü gücünü bire bir gözlemliyorum’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SPoD LGBTİ, Mecliste LGBTİ kampanyası kapsamında Ankara’yı ziyaret etti, siyasetçilerin yanı sıra LGBTİ örgütleriyle buluştu.
 
Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD LGBTİ), Mecliste LGBTİ kampanyası kapsamında hazırladığı “LGBTİ Hakları Sözleşmesi”ni tanıtmak ve siyasetçilere sunmak için Ankara’daydı.
 
SPoD LGBTİ’nin LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütleriyle yaptığı toplantıya Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin yanı sıra Liseli LGBTİ ile ODTÜ LGBTT Dayanışması katıldı.
 
SPoD LGBTİ’den Sezen Yalçın, Mecliste LGBTİ kampanyasının hareketin yıllardır dilinde olan “okulda, işte, mecliste, eşcinseller her yerde” sloganından yola çıktığını belirterek “hareketin kazanımlarını karar alıcılara ulaştırmak için bir kapı açmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“AKP ve MHP’den de randevu istedik, ancak alamadık”
 
Siyasî partilerin “kaç oy getiriyorsunuz?” yaklaşımını değiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, kampanya hakkında görüşmek için AKP ve MHP’den de randevu istediklerini, ancak alamadıklarını söyledi.
 
“Siyasî partilerin LGBTİ hareketini ve örgütlerini muhatap kabul etmeye başlamalarını istiyoruz. Hazırladığımız sözleşme ile bu muhataplığın sağlanmasını hedefliyoruz.”
 
Yalçın, üç büyük şehrin dışında Malatya ve Van’dan adayların sözleşmeyi imzalama hazırlığında olduklarını, Mayıs ayında ise İzmir’de sözleşmeyi imzalayan adaylarla bir etkinlik planladıklarını paylaştı.
 
“LGBTİ’yi dernek zannediyorlar”
 
Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Sedef Çakmak ise, “LGBTİ’lerin temsilcisi” olmak yerine LGBTİ’lerin açılmasına olanak sağlamaya önem verdiğine dikkat çekti:
 
“Ömrü hayatında hiç LGBTİ görmemiş bir insan, karşısına bir lezbiyen geldiğinde seni otomatikman olarak kafasında ‘LGBTİ temsilcisi’ olarak kodluyor. LGBTİ’yi dernek zannediyorlar. Bu tarz karşılaşmalar sayesinde işin içine girebiliyoruz.
 
“Bu yüzden temsilden ziyade açılma olarak görüyorum bu mevzuyu. Açık kimlikli bir eşcinselin ya da bir transın o dönüştürücü gücünü bire bir gözlemliyorum. LGBTİ’lerin temsilinden ziyade içine girdiğimiz kurumlarda nasıl bir değişiklik yaratabiliriz, buna bakmanın değerli olduğunu düşünüyorum.”
 
İlgili haberler:
 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret