26/08/2011 | Yazar: Ali Erol

LGBTT Aileleri İstanbul Grubu’ndan Metehan Özkan, ‘aile değerlerini korumak’tan kastın ‘öncelikle çocuklarımızın yaşaması, kapı dışarı edilmemesi ve dışlanmaması’ olmasını ümit ettiklerini söyledi.

‘Aile Değerleri LGBT Çocuklarımızın Aile İçinde Yaşama Hakkının Temini ile Korunur’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTT Aileleri İstanbul Grubu’ndan Metehan Özkan, “aile değerlerini korumak”tan kastın “öncelikle çocuklarımızın yaşaması, kapı dışarı edilmemesi ve dışlanmaması” olmasını ümit ettiklerini söyledi.

“Aile değerleri LGBT çocuklarımızın aile içinde yaşama hakkının temini ile korunur”
 
LGBTT Aileleri İstanbul Grubu’ndan Metehan Özkan, Sayın Bakanın “aile değerlerini korumak”tan kastının “öncelikle çocuklarımızın yaşaması, kapı dışarı edilmemesi ve dışlanmaması” olmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, eşcinsellerin sorunlarına destek için “aile değerlerini sarsmama” şartı getirmesini LGBT evlatlarına sahip çıkan ebeveynler grubu LİSTAG ile görüştük.
LGBTT Aileleri İstanbul Grubu’ndan (LİSTAG) Özkan, Ahmet Yıldız örneği ile ailesi tarafından katledilen veya zulme uğrayan çocukları hatırlattı ve şunları söyledi:
 
“Bizler çocuklarının eşcinsel, biseksüel ve trans olduğunu öğrenmiş ebeveynler olarak aile değerlerinin, öncelikle çocuklarımızın aile içersinde yaşama hakkının teminiyle korunacağına inanıyoruz.”
 
“Bakan ile birlikte çalışmak isteriz”
 
Aile değerlerini korumaktan kastın “öncelikle çocuklarımızın yaşaması, kapı dışarı edilmemesi ve dışlanmaması olmasını” ümit ettiklerini belirten Özkan, bu durumda Sayan Bakanın kendisiyle buluşup, çalışmak isteyeceklerini söyledi.
 
kaosgl.org, uzmanlar, insan hakları savunucuları, akademisyenler, feministler ve LGBT’lere, Aile Bakanı Şahin’in bahsettiği “aile değerlerini”, insan hakları alanında “şart” koşma ile “muhafazakâr” siyaseti sordu.
 
kaosgl.org’un haber dizisi devam ediyor…
 
İlgili Bağlantılar:
 
İHOP Koordinatörü Feray Salman: “İnsan Haklarını Güvence Altına Almak Hukuki Bir Yükümlülüktür”
New York Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat: “Herkes Benim Vatandaşım Ama Heteroseksüel Olmak Koşuluyla!”
Aksu Bora, Zozan Özgökçe, Nihal Ahioğlu-Lindberg, Barış Kılıçbay: “Korunacak Aile Değerleri Kimin İçin?”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden siyaset bilimci Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer
Hukukçu, yazar ve insan hakları savunucusu Orhan Kemal Cengiz
Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç
“Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım”
 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam