25/04/2011 | Yazar: Mehtap Akbaş

Çernobil nükleer felaketinin 25. Yılında, Ankara’da nükleer karşıtı yürüyüş Cumartesi günü (23 Nisan) yapıldı.

‘Akkuyu Fukuşima Olmasın’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çernobil nükleer felaketinin 25. Yılında, Ankara’da nükleer karşıtı yürüyüş Cumartesi günü (23 Nisan) yapıldı.

Esat Dört Yol’da saat 14.00′te toplanan nükleer karşıtları Tunalı Hilmi Caddesi’ni yürüyerek, Kuğulu Park’ta nükleer karşıtı bir şenlik gerçekleştirdi. Yeşiller Partisi, Küresel Eylem Grubu, Greenpeace ve DSİP üyeleri başta olmak üzere nükleer karşıtlarından oluşan yaklaşık 60 kişilik gruba yürüyüş ve şenlik sırasında birçok Ankaralı da destek oldu.

Türkiye’de ve dünyada nükleere karşı ses çıkaran eylemciler “Güneş Rüzgar Bize Yeter”, “Akkuyu Fukuşima Olmasın”, “Hükümet Akkuyu’dan elini çek” gibi sloganlarla başka bir enerji mümkün diyerek Kuğulu Park’a kadar yürüdü. Parkta yapılan basın açıklamasının ardından nükleerin zararlarına dikkat çeken anlamlı bir pandomim gösterisi yapıldı.
Kuğulu Park’ta yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
 
“Nükleer kazaları “tüp gazla, televizyon ekranlarıyla, bilgisayar ekranlaarıyla” karşılaştıran hükümete, başbakana sesleniyoruz! Bize nükleerle ilgili yalan söylüyorsunuz!
Nükleer santrallerin risklerini, tehlikelerini minimalize ederek insan yaşamını tehdit ediyor ve doğanın yol olmasına göz yumuyorsunuz!
 
Biz ne Akkuyu’da, ne Sinop’ta nükleer santrallere müsaade edeceğiz. Yaşanan felaket sonrası yeni felaketlerle karşılaştık, yeni ölümler yeni yıkımlar yaşadık. Artık tüm bu gerçekler ortadayken hükümetin geri adım atmasını, hemen nükleer santral yapımından vazgeçtiklerini açıklamalarını istiyoruz!”
 
Fotoğraf: Mehtap Akbaş
 

Etiketler: insan hakları
nefret