25/02/2009 | Yazar: Kahraman Gür

Adrienne San Francisco’da lise öğrencisi, ayni zamanda bölgenin yerel gazetesi The Urban Legen için muhabirlik yapıyor.

Adrienne San Francisco’da lise öğrencisi, ayni zamanda bölgenin yerel gazetesi The Urban Legen için muhabirlik yapıyor. Öğrencinin sesi köşesinde gey ve lezbiyenlerin evlilik haklarının tanınması için yazıyor.
 
‘Benim ebeveynlerim iki defa evlendiler ve belki üçüncü bir defa evlenemeyecekler. İki defa evlenip ayrılmaları geçimsizliklerinden değil. Birbirlerini çok seviyorlar. Problem su ki lezbiyenler, ve Kaliforniyada eşcinsellerin evliliğin yazboza döndü. 2008’in Mayıs ayında California anayasa mahkemesi eşcinsellerin evliliğini yürürlüğe soktu. O zaman benim annelerim dahil 18 000 den fazla kişi evlendi.
 
Ama Kasım ayında yapılan secimle eşcinsellerin evliliği tekrar yasaklandı. Şimdi seçmenlerin böylesine önemli bir konuda oy kullanarak anayasayı değiştirmeleri hukuki/demokratik olup olmadığı tartışılıyor.  

Medeni haklara saldırılması değil beni yalnızca kızdıran, ayni zamanda gey evliliği yasaklama yönünde oy kullananların yanlış yanıltıcı kampanyalarda haksizlikti. Kampanyalarında sürekli çocukları kullandılar. Çocuk resimleri taşıdılar. Bu yasa geçerse eşcinselliği çocuklara okullarda öğretecekler diye kampanya yaptılar fakat çocukların ve gençlerin ne düşündüğünü hiç sormadılar. Aslında yasa tamamen evlilik üzerine idi ve çocuklar ve eğitimle alakalı değildi.’
 
Annelerimi çok seviyorum. Homofobik insanların onların duygularını incittiğini görüyorum. Gey ve lezbiyen evliliği benim için çok basit. Bu insan hakları meselesi. Onlar birbirlerini çok seviyorlar ve merkezin yasalar önünde eşit olduğu bu ülkede evlenmek istiyorlar
 
Onların kızı olarak, evlilik hakları için mücadele ediyorum. Biz bir aileyiz, diğer bütün aileleri gibi.
 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam