20/09/2007 | Yazar: Barış Sulu

12 Nisan’da Halil Savda’ya destek amaçlı düzenlenen eylemde ‘Askere Gitme’ yazılı bir pankart taşıdıkları için yargılanan Serpil Köksal, İbrahim Kızartıcı ve

12 Nisan’da Halil Savda’ya destek amaçlı düzenlenen eylemde ‘Askere Gitme’ yazılı bir pankart taşıdıkları için yargılanan Serpil Köksal, İbrahim Kızartıcı ve Şevket Murat Dünşen’in bugün görülen davasında Kaos GL de vardı. Barış Sulu’nun haberi.

12 Nisan 2007 tarihinde vicdani retçi Halil Savda’ya destek olmak amaçlı yapılan basın açıklamasında ‘Askere Gitme’ yazılı bir pankart taşıdıkları için Serpil Köksal, İbrahim Kızartıcı ve Şevket Murat Dünşen’in hakkında ‘halkı askerlikten soğutma’ gerekçesiyle açılan dava bugün (20 Eylül) Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kaos GL’nin de izlediği davaya Düşünce Suçu’na Karşı Girişim, Irkçılığa Ve Milliyetçiliğe Dur De, İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi, Vicdani Ret Platformu, Pembe Hayat LGBTT Derneği’nden temsilciler katıldı.

Köksal, Kızartıcı ve Dünşen ifadelerinde vicdani ret hakkını savunmanın düşünce özgürlüğü üzerinden ele alınması gerektiğini belirttiler. TCK’nin 318. maddesinin, Türkiye’nin de altına imzasını koyduğu uluslararası anlaşmalar sonucunda geçerliliğinin olmadığı savunuldu.

Davanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilip gönderilemeyeceği hususuna daha sonra karar vermek için dava 4 Aralık’a ertelendi.

Meraklısına: Dava konusu olan madde TCK’nin 318. (Halkı askerlikten soğutma) maddesi ve cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis.


Etiketler: insan hakları, askerlik
nefret