16/03/2008 | Yazar: Ozan Gezmiş

Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de sokak ortasında saldırıya uğrayan ve Adli Tıp kurumundan 10 günlük iş göremez raporu alan Belma adlı transeksüele destek MorEl Eskişehir LGBTT Ol

Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de sokak ortasında saldırıya uğrayan ve Adli Tıp kurumundan 10 günlük iş göremez raporu alan Belma adlı transeksüele destek MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu’ndan geldi. MorEl 18 Mart’ta yapacağı basın açıklamasıyla travesti ve transeksüel kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddet olaylarının son bulması için çağrıda bulunacak.

Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de sokak ortasında saldırıya uğrayan ve Adli Tıp kurumundan 10 günlük iş göremez raporu alan Belma adlı transeksüele destek MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu’ndan geldi. MorEl 18 Mart’ta yapacağı basın açıklaması için insan haklarına duyarlı kurumlara çağrıda bulundu.

Çağrıda şunlar söylendi:

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu bir yılı aşkın bir süredir Eskişehir yereli başta olmak üzere tüm ülkede lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin insan haklarının elde edilmesi ve özgürlüğü için faaliyet göstermektedir. 13 Mart Perşembe günü MorEl üyesi Belma adlı transeksüel arkadaşımız akşamüstü sokak ortasında beş kişinin saldırısına uğramıştır. Çeşitli küfürlerle hakaret ederek saldıran zanlılar arkadaşımıza ilk önce zorla ilişki teklifinde bulunmuş, reddedince de arkadaşımızın canına kastetmişlerdir. Yüzünden ve vücudundan ağır bir şekilde yaralanan arkadaşımız polisin müdahalesiyle canını zor kurtarmıştır. Adli Tıp kurumundan Belma'ya 10 günlük iş göremez raporu verilmiştir.

Arkadaşımızın başına gelenler ilk değil elbette ama artık doğrudan yaşam hakkımıza yönelik tüm bu şiddetin son bulmasını istiyoruz! Yaşam hakkımız gasp edilemez!

Travesti ve transeksüel kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddet olaylarının son bulması için 18 Mart salı günü saat 17:30'da Eskişehir Adalar Migros önünde yapacağımız basın açıklamasına, insan haklarına duyarlı herkesi ve her örgütü, bizlere destek olmaya davet ediyoruz!

Destekçi olarak basın açıklamasında yer almak için: morel.eskisehir@gmail.com

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu

http://mor-el.org

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[İhlaller Amerika’da görüldü]]

[[Eskişehir'den Burhan Kuzu'ya yanıt]]

[[Eskişehirli kadınlardan protesto]]

[[Karşı festivalde eşcinsellerin de sesi duyulacak!]]

[[Gizli sansürün 'Öykü'sü!]]

[["Var"ların "yok"ları için bu sefer ‘Ufuk’ta meclis var!]]

[[Bir psikiyatr buhranı "gözünden tanımak"]]

[[Engelleri yıktık!]]

[[Elimin hamuruyla reddediyorum!]]

[[Bu siteye erişim Engellenemez]]

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Eskişehir'de bir ilk!]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]

Etiketler: insan hakları
İstihdam