08/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin her yıl farklı temalarla düzenlediği ‘Kadın Kadına Öykü’ yarışmasında dereceye giren öykülerin toplandığı Aşkın ‘L’ Hali, Sel Yayıncılıktan çıktı.

‘Ben bir kadınım ve bir kadına âşığım’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin her yıl farklı temalarla düzenlediği ‘Kadın Kadına Öykü’ yarışmasında dereceye giren öykülerin toplandığı Aşkın ‘L’ Hali, Sel Yayıncılıktan çıktı.

‘Kitapta yer alan yirmi sekiz öykü, kadınlara âşık kadınlar tarafından yazıldı. Bu aşkın doğasını, bizzat onu yaşayanlar anlattı.’

Bu kez başınızı çevirmeyin

İnsan ruhunu, duygularını bir kalıba sokmaya çalışmak, bir güvercinin bileğine ip bağlamak gibidir; öylesi doğasına aykırı, kabullenilmez… Aşk -ki insanı insan yapan en belirgin hallerden biridir- tanıma gelmez, hiçbir ölçüte sığmaz. İnsanın içinden nasıl geliyorsa, kendini ‘aşkta’ nasıl özgür hissediyorsa öyle yaşanması gerekir…
 
Aşkın her hali biraz olsun fark edilir de kadının kadına duyduğu aşk ya görmezden gelinir ya da kabul edilmez. Herkes hayatını, cinselliğini, duygularını dilediği gibi yaşamalı, denmez bir türlü. Neredeyse dünya kurulalı beri yasaktır, günahtır, imkânsızdır aynı cinsten iki insanın birbirini sevmesi.
 
Kaos GL Kadın Grubunun her yıl farklı temalarla düzenlediği ‘Kadın Kadına Öykü’ yarışmasında dereceye giren öykülerin toplandığı Aşkın ‘L’ Hali, bu anlamda görünmezi görünür kılan, kesinlikle atlanmaması gereken bir kitap. Kitapta yer alan yirmi sekiz öykü, kadınlara âşık kadınlar tarafından yazıldı. Bu aşkın doğasını, bizzat onu yaşayanlar anlattı. 
 
Bu kitap, gökkuşağının az seçilir renklerini fark etmek, hayatın başka bir yüzüne bakmak, tercihimiz ne olursa olsun kendimizle barışmak için bulunmaz bir fırsat.
 
Aşkın ‘L’ Hali, ‘Ben bir kadınım ve başka bir kadına âşığım,’ diyen kadınlardan, ‘Ben aşkı özgürce, nasıl istersem öyle yaşamak istiyorum,’ diyenlere bir hediye…
 
AŞKIN ‘L’ HALİ
Öykü
Ekim 2009, 168 sayfa
ISBN: 978-975-570-429-6
Sel Yayıncılık


Etiketler: kültür sanat
İstihdam