12/03/2012 | Yazar: KAOS GL

Herkesin aynı dili konuştuğu bir toplumu çok sıkıcı bulan Rober Koptaş, kimseyi kimliğinden dolayı dışlamadan ‘bizi’ yeniden kurma mücadelesinden vazgeçmemek gerektiğini söyledi

‘Beni uzaklara götürüyorlar sevgili!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Herkesin aynı dili konuştuğu bir toplumu çok sıkıcı bulan Rober Koptaş, kimseyi kimliğinden dolayı dışlamadan “bizi” yeniden kurma mücadelesinden vazgeçmemek gerektiğini söyledi

 

Kaos GL’ye konuşan AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Ermenilerin bin yıllardır kadim varlığını sürdürdüğü topraklarda son yüzyılda kimliğini yaşatmak zorunda kalmasının ne ifade ettiğini anlattı.

 

“Bir bebekten katil yaratan karanlık!” ablukayı yarma, bu karanlığı ortadan kaldırma mücadelesinin bize dayatılan kimliği asla kabul etmeyerek; inandığımız, ait olduğumuz kimliğin de kölesi olmayarak verilmesi gerektiğini söyleyen Koptaş, Kaos GL’nin sorularını cevapladı.

 

Kaos GL Dergisinin “Milliyetçilik” dosyası için Rober Koptaş ile 1915’te uzaklara gitmenin Ermeniler için ne anlama geldiğini, Türkiyeli Ermeniler için Hrant Dink’in öldürülmesinin yaratmış olduğu boşluğu ve Hrant Dink cinayeti bağlamında Türkiye’deki milliyetçiliği konuştuk.

 

Koptaş ayrıca, Ermenilerle birlikte Türkiye’de kimliğini yaşatmak zorunda kalan etnik gruplar ve kimliğini kabul ettirme mücadelesi veren eşcinsellerin mücadelesine dair yaklaşımıyla Ermeni toplumundaki cinsel kimlik algısını da anlattı.

 

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş söyleşisi Mart-Nisan 2012 tarihli Kaos GL Dergisinin 123. Sayısında okunabilir.

 

Kaos GL Dergisini kitapçılarda ve LGBT derneklerinin merkezlerinde bulabileceğiniz gibi abone de olabilirsiniz. Abone olmak için abone@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz.

 

İlgili bağlantılar:

 

Kaos GL Dergisi "Milliyetçilik"i Tartışıyor

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=10801

 

Kaos GL Dergisi Web Sitesi Açıldı!

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=10703

 

Kaos GL Dergisi “Sınırlar”ı Aşmaya Çağırıyor!

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=10757

 

Kaos GL’den Yerel Muhabirlere Çağrı

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=10805 


Etiketler: yaşam
İstihdam