05/11/2015 | Yazar: Umut Güven

Çocukları LGBTİ olan anne ve babaların hikayelerini anlatan ‘Benim Çocuğum’ Çanakkale’de seyirciyle buluştu.

Çocukları LGBTİ olan anne ve babaların hikayelerini anlatan “Benim Çocuğum” Çanakkale’de seyirciyle buluştu.

Ece Ayhan Sivil Girişimi, “Benim Çocuğum” filmini Çanakkale’de gösterdi.

Yönetmen koltuğunda Can Candan’ın oturduğu, çocuklarının cinsel kimlik ve yönelimini tüm zorluklara karşı kabul eden ailelerin dilinden, Türkiye’de LGBT olarak yaşamanın zorluklarına dikkat çeken “Benim Çocuğum” filmi, Ece Ayhan Kültür Evi kapsamında düzenlenen film günlerinin ilk etkinliği oldu.

“Benim Çocuğum” film gösterimine ve LGBT alanındaki etkinliklerine yönelik Ece Ayhan Sivil Girişimi’nden Semra Canbulat şu sözleri söyledi:

“Ece Ayhan Sivil Girişimi, Ece Ayhan'ın şiirleri ve düşünsel mirası etrafında bir araya gelen bir okur grubu olarak olarak uzun yıllardır Çanakkale'de şiir, edebiyat, tarih, resim, müzik, felsefe, etik... gibi alanlarda iktidar karşıtlığı ve gönüllülük ilkesince kültür, sanat etkinlikleri düzenliyor. Esasen sanatın "şahsi ve muhterem" bir şey olmadığından hareketle tarihe tersten bakmaya, verili olanı sorgulamaya "ortalama algı"nın dışına çıkarak hayatı ve insanı çok yönlü bir bakış açısıyla değerlendirmeye de çabalayan bu etkinlikleri düzenlerken Ece Ayhan'ın deyimiyle "iktidarla yaralanmış" kesimlerle, yok sayılanlarla, ötekileştirilenle dayanışma içinde olmayı da önemsiyor. Bu bağlamda girişimimiz LGBTİQ bireylerin uğradığı hak ihlallerine, nefret cinayetlerine, sosyal normlar nedeniyle ailelerinden ve çevrelerinden gördükleri her türden şiddete, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik ayrımcı yasalara karşı  film gösterimleri ve söyleşiler aracılığıyla bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı istiyor. Çanakkale'de bu yöndeki oluşumları destekliyoruz ve önümüzdeki günlerde Çanakkale'de kuir teorinin ve sanatın tartışılmasına olanak yaratmak üzere etkinlikler planlıyoruz.”

Filmin gösterimine Çanakkale Belediyesi Başkan vekili Bilge Şimşek de katıldı.

80 dakika süren filmin sonunda Ece Ayhan Sivil Girişimi, Ece Ayhan Kültür Evi’nde etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, herkesi bu etkinliklere davet etti.


Etiketler: insan hakları, aile
nefret