28/12/2009 | Yazar: Nevin Öztop

“Kadınlık” denince akla gelenler ile sayfalarını aralatan ve akılda kalanlar ile okuyucusuna veda eden bir söyleşi dizisi: Kadın Olma Halleri.

‘Bir araya gelin ve birbirinize tutunun!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kadınlık” denince akla gelenler ile sayfalarını aralatan ve akılda kalanlar ile okuyucusuna veda eden bir söyleşi dizisi: Kadın Olma Halleri.

Lezbiyenler, biseksüel kadınlar, sinemanın kadın kadına âşık olan kadınları, mülteci lezbiyenler, biseksüel anneler, seks işçisi kadınlar, transgender gacılar, görünür olan ve olamayanlar, Alamancı lezbiyenler, kadınlık mirasını devir alanlar, bir arada kadınlar ve yalnız başına kadınlar…
 

Şubat-Kasım ayları arasında ulaşabildiğimiz tüm kadınlıkların harmanlandığı ve ulaşamadıklarımıza doğru yol aldığı bir kadınlık halleri yumağını sunuyoruz sizlere. Farklı farklı yerlerde sözsüz halleri ile karşılaştığımız kadınlıkların, şimdi sözel hallerini bir arada görmenin heyecanı ve bir arada tutma gerekliliğinin farkındalığı ile başka başka kadınlıklara selam ediyoruz. Bir de ekliyoruz: “Bir araya gelin ve birbirinize tutunun!”

Nasıl edinilir?

Kadın Olma Halleri kitabını Ankara’da Kaos GL, Pembe Hayat, Uçan Süpürge ve Kader, İzmir’de Siyah Pembe Üçgen, İstanbul’da Amargi ve Lambdaistanbul merkezlerinden ücretsiz edinmek mümkün.

Bir Kaos GL yayını olan Kadın Olma Halleri kitabı, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteği ile yayımlanmıştır.
 


Etiketler: kadın
İstihdam