19/11/2012 | Yazar: Seçin Tuncel

Eşcinsel Biseksüel Kadın etkinlikleri kapsamında ‘Dijital Hikayeler Atölyesi’ hafta sonu Kaos Kültür Merkezinde gerçekleşti.

‘Böyleyken Böyle’ Dijital Hikaye Atölyesi KKM’de Düzenlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel Biseksüel Kadın etkinlikleri kapsamında “Dijital Hikayeler Atölyesi” hafta sonu Kaos Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Hacettepe Üniversitesi Dijital Hikaye Anlatı Atölyesi ve Kaos GL tarafından birlikte düzenlenen "Dijital Hikaye Atölyesi –Böyleyken Böyle" başlıklı atölye çalışması Hacettepe üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Burcu Şimşek, Tennur Baş ve Burcu Şenel kolaylaştırıcılığında gerçekleşti.
Atölye ile Eşcinsel Biseksüel kadınların yaşantılarından kesitleri hikaye anlatımıyla dijital, görsel, işitsel araçlar kullanarak başkaları ile paylaşmaları sağlanıyor. Hikayelerde “açılma” sürecinde yaşanılan, hissedilen, karşılaşılan, tanık olunan olayları konu ediliyor.
Atölyede kadınların hangi hikaye ile atölyeye katılacakları “hikaye çemberi” ismi verilen bir teknikle ortaya çıkıyor. Ve hikaye anlatma ve yazma teknikleri gösteriliyor. Hikayeler grupla değerlendirildikten sonra hikayeler seslendiriliyor.
 
Hikayelere uygun görseller taranıyor ve belirleniyor. En son aşama hikayenin görsel işitsel ve malzemeleri birleştirilerek  yaklaşık 2-3 dakika süren dijital formlar haline dönüştürülüp grup tarafından izlenmesi. Hikayeler öncelikle (3 Aralık) Kaos GL’de “Böyleyken Böyle Atölye Grubu” tarafından izlenecek.
Homofobi Karşıtı Bulusma kapsamında gösterimi yapılacak dijital hikayeler daha sonra Kaos GL ve Dijital Hikayeler web sitesinden izlenebilecek. 
 
Fotoğraflar: Tennur Baş

Etiketler: medya
İstihdam