15/04/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Sanatçı Nur Gürel, dijital baskıları manipüle ederek ‘Canım ne kadar güzel yüzün var oysa, biraz kilo versen’ diyenlere eserleriyle cevap veriyor: Yoo?

‘Canım ne kadar güzel yüzün var oysa, biraz kilo versen’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sanatçı Nur Gürel, dijital baskıları manipüle ederek “Canım ne kadar güzel yüzün var oysa, biraz kilo versen” diyenlere eserleriyle cevap veriyor: Yoo?

Sanatçı Nur Gürel’in “Toy with Proportions” (Proporsiyonlarla Oynamak) isimli serisinden bazı eserleri sizin için derledik. Buyrun!

Nur Gürel kimdir?

Nur Gürel, toplumu tüketim toplumu haline getiren tüm dayatmalar ve onların sonuçlarıyla ilgilenir. Bu konuda en büyük enstrümanı manipülasyondur. Önceki çalışmalarda, malzeme olarak dekorasyonda kullanılan manzara resimli duvar kağıtlarını kullanırken, son dönem işlerinde bu hazır görsel imajlara, fotoğraflar, dergiler, posterler ve billboard reklamları da malzeme olarak dahil olur. İç-dış, fotoğraf-resim, dijital baskı-pentür, kent -orman, zayıf- şişman gibi zıtlıklar kullanarak işlerinde gerilim oluşturmayı hedefler. İmaja, dijital değil özellikle primitif bir duyarlılıkla, elle müdahale eder. Bu şekilde, sterilize reklam dili kırılır, doğallaşır. Konular manipüle edilmek istenen şeye göre değişir. Önceki dönem işlerde, yoğun kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili manipülatif tespitler gerçekleştirilirken, şimdi reklam dili işlerin kavramsal temelini oluşturmaktadır. Sanatını, görsel imaj üzerine manipülasyon olarak niteleyen Gürel, İstanbul da yaşamakta ve üretmektedir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam