19/02/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube ve Kaos GL işbirliğiyle düzenlenen ‘LGBT Öğrencileri Okul ve Aile Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?’ adlı eğitimi 15 Şubat Cuma günü şube binasında gerçekleşti.

‘Çocukların Renklerini Özgür Bırakalım’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube ve Kaos GL işbirliğiyle düzenlenen “LGBT Öğrencileri Okul ve Aile Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?”  adlı eğitimi 15 Şubat Cuma günü şube binasında gerçekleşti.
 
Demokratik Eğitim Kurultayı (DEK) öncesi modül hazırlıklarında bulunan şube komisyonuna yönelik eğitime 24 eğitim emekçisi katıldı. Kaos GL Derneği’nden Evren E. Çakmak, Esin Aksoy ve Esra Aynacı eğitimde konuşmacı olarak yer aldılar.
 
Eğitimde, toplumsal cinsiyet rollerine uymayan öğrencilere okullarda nasıl yardımcı olunabileceği konusunda bilgiler verildi. Heteronormativite barındırmayan eğitim tekniklerinin konuşulduğu çalışmada öğretmenler kendi deneyimlerini de paylaştılar.
 
“Kötü Malzemeyi Tersine Çevirelim”
 
Okul öncesi, sınıf, rehberlik ve birçok farklı branştan öğretmenlerin olduğu eğitimde farklı yaş grupları için uygulanabilecek yöntemler tartışıldı. Katılımcılar, okul öncesi eğitimde oyuncak ve eğitim materyallerinin toplumsal cinsiyet kalıplarından uzaklaştırılması, lise öğrencilerine yönelik yaratıcı drama ve tartışma gruplarının oluşturulması gibi öneriler sundular.
 
Ekim ayında gerçekleşecek Demokratik Eğitim Kurultayı’na kadar grubun çalışmaları devam edecek. Eğitim ve atölye çalışmalarının çıktılarından bir eğitim modülü oluşturulması amaçlanıyor. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam