14/03/2013 | Yazar: Tarık Şimşek

Burak ile Sosyal Hizmet Stajyeri olarak Kaos Kültür Merkezi’nde nöbet tuttuğum bir gün tanıştım. Gerçek adı ‘Burak’ olmayan arkadaşımız, kaygılarından dolayı okuduğu üniversitenin adını da vermek istemedi.

‘Çocukluk Arkadaşıma Bile Söyleyemedim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’da üniversite okuyan eşcinsel bir öğrenci olan Burak, Kaos Kültür Merkezi’ni ziyarete geldi.

Burak ile Sosyal Hizmet Stajyeri olarak Kaos Kültür Merkezi’nde nöbet tuttuğum bir gün tanıştım. Gerçek adı “Burak” olmayan arkadaşımız, kaygılarından dolayı okuduğu üniversitenin adını da vermek istemedi.

Eşcinseller olarak “ailelerimizi ve çevremizi hazırladıktan sonra açılabileceğimizi düşünüyorum” diyen Burak hikâyesini kaosgl.org okurları için paylaştı

Ailemde de, Üniversitede de açılamıyorum

Bölümde biraz kızlarla yakınlaşırsam erkekler tuhaf bakıyorlar, ama her zaman aram çok iyidir hocalarımla. Çok iyi çünkü onlara karşı daha naziğim, üniversitede kimse bilmiyor söylemeye korkuyorum.

Dersim’den göç etmiş İstanbul’da yaşayan geleneksel bir aileyiz, 7 kardeşiz. Okuldan alırlar ve psikologa götürürler diye aileme söylemeye çok korkuyorum. Kardeşlerimin tamamı kız bir ben erkeğim, ailem feminen hareketlerimi ablalarıma bağlıyorlar. Öldürülme korkusuyla bir süre daha aileme eşcinsel olduğumu söylemeyi düşünmüyorum.

Kaos GL’ye geldiğimi aileme söyleyebilmeyi isterdim

Ailemle mutlu olmak istiyorum onların beni anlamasını bekliyorum ama pek umudum olduğunu düşünmüyorum. Kaos GL Derneğine gelince suçluluk hissetmedim, sadece yalan söyleyince suçluluk hissediyorum. Kaos Kültür Merkezine geldiğimi aileme söyleyebilmeyi isterdim.

Devlet yurdunda arkadaşlarım maç izlemeye zorluyorlar

Oda arkadaşlarım topluca maç izlemeye gittiklerinde beni maç izlemeye zorluyorlar ama gitmiyorum. Eşcinsel olduğumu belirtmediğim sürece Yönetimle problem yaşamıyorum, açılmadığım müddetçe her şey sorunsuz oluyor, kurumlarla aram iyi.

Çocukluk arkadaşıma bile söyleyemedim

Eşcinsel olduğumu henüz çocukluk arkadaşıma bile söyleyemedim. Ailelerimizi ve çevremizi hazırladıktan sonra açılabileceğimizi düşünüyorum.


Etiketler: yaşam
İstihdam