15/10/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Türkiye’nin en çok can yakıcı sorununun Kürt sorunu olduğunu belirten Demirtaş, bu sorunu da eşitlik, adalet ve barış olarak tanımladı.

‘Çözüm Önerisi Olan Herkesle Hemen Masaya Oturmaya Hazırız’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 2. Olağanüstü Kongresini Cumartesi günü (13 Ekim) Ankara’da yaptı.
Çok kalabalık olan katılımcıları salon almadığı için dışarıya sinevizyon kuruldu. Yurt dışından da çok sayıda katılımcının olduğu Kongre’de BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, “Elinde çözüm önerisi olan herkesle hemen masaya oturmaya hazırız” diye konuştu.
 
AKP içindeki Kürt milletvekillerine seslenen Kışanak, “Dilinize, kimliğinize, hakaret edilirken sessiz kalmanız esaret değil midir?’’ dedi
Kışanak’ın ardından yoğun alkışlarla kürsüye çıkan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Kürtler açısından tarihin akışının değiştiği kritik bir dönemin yaşandığını belirtti.
 
Tutuklu milletvekillerini anan Demirtaş, Kongrenin yapıldığı saatlerde Türkiye’nin bütün cezaevlerinde tutsakların açlık grevi yaptığını söyledi ve tutsakların taleplerinin kendi talepleri olduğunu ekledi.
Türkiye’nin en çok can yakıcı sorununun Kürt sorunu olduğunu belirten Demirtaş, bu sorunu da eşitlik, adalet ve barış olarak tanımladı.
 
Ankara Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleşen BDP 2. Olağanüstü Kongresi yapılan seçimlerle sona erdi. 

Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın yeniden Eş Genel Başkanlığa seçildiği kongrede, 80 kişilik Parti Meclisi de seçimle belirlendi.

Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam