03/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Ankara Gökkuşağı Aile Grubu, Manisa’da sevgilisinin ailesi tarafından darp edilip, tacize uğrayan trans erkek Derin Oylum’la dayanışmaya çağırıyor.

‘Derin Oylum’un yaşadığı bu travmatik olayın yaralarını en kısa sürede sarmak hepimizin görevi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Gökkuşağı Aile Grubu, Manisa'da sevgilisinin ailesi tarafından darp edilip, tacize uğrayan trans erkek Derin Oylum’la dayanışmaya çağırıyor.

Ankara Gökkuşağı Aile Grubu, KaosGL.Org’a yaptığı açıklamada yaşanan şiddetin sadece mağdurlarla sınırlı kalmadığına, bunu izleyenlerinde toplumsal travmadan payına düşeni aldığına dikkat çekti. Grup, açıklamasında herkesi mağdurlarla dayanışmaya davet ediyor.

“Bu şiddetin sadece mağdurlarla sınırlı kalmadığını biliyoruz”

“Konya’da üniversite birinci sınıfta okuyan on dokuz yaşındaki Derin Oylum tatil için sevgilisi sevgilisinin yanına gittiğinde sevgilisinin ailesi tarafından saldırıya uğramıştır. Ankara Gökkuşağı Aile Grubu olarak yaşanan bu şiddetin sadece mağdurlarla sınırlı kalmadığını bunu izleyenlerde farkında olmasalar bile toplumsal travmanın ağına düştüğünü biliyoruz.”

“Derin Oylum’un yanında duran sevgili anneyi tüm dayanışma duygularımızla kucaklıyoruz”

“Biz Aile Grubu olarak, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Onların nezdinde toplumsal şiddetin tüm mağdurlarının yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

Sevgili Derin Oylum ve sevgilisinin yaşadığı bu travmatik olayı en kısa sürede sarmak hepimizin görevi. LGBTİ’lerin ergenlik dönemlerindeki aile desteğinin onların hayat sayfalarına yazılan en önemli kazanım olduğunu acı tatlı deneyimlerle öğrenmiş olan biz aileler Derin Oylum’un yanında olarak bu desteği veren sevgili anneyi tüm dayanışma duygularımızla kucaklıyoruz.”

“O benim evladım ondan utanmıyorum”

Üniversite öğrencisi trans erkek Derin Oylum tatil için ailesinin yanına Manisa'ya gitti. Sevgilisiyle görüşen Derin, kız arkadaşının abisi ve erkek kardeşi tarafından bir buçuk saat boyunca darp edildi ve tacize uğradı. Hayatta kalan Derin Oylum darp raporu alarak saldırganlardan şikâyetçi oldu.

Saldırının basına yansımasının ardından Derin Oylum’un annesi sosyal medya hesabından çocuğunun yanında olduğunu şu sözlerle duyurdu: “Her ne olursa olsun ben çocuğumun arkasındayım ister erkek ister kız hiç fark etmez. O benim evladım ondan utanmıyorum bilakis onun bu medeni cesaretinden dolayı onunla gurur duyuyorum, sonuna kadar arkasındayım. Kanuni yollardan hakkımızı savunacağız, yaptığı kimsenin yanına kar kalmayacak.”

İlgili haberler:

Manisa’da trans erkek darp edildi

Darp edilen trans erkek yaşadıklarını anlattı


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam