13/09/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

28 Kasım - 1 Aralık 2012 tarihleri arasında Brezilya’nın Porto Alegre kentinde gerçekleşecek ‘Dünya Sosyal Forumu: Özgür Filistin’ forumuna dünyanın her yerinden Filistin’de adalet için örgütlenen aktivistler katılacak.

‘Dünya Sosyal Forumu: Özgür Filistin’de Queer Vizyonları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
28 Kasım - 1 Aralık 2012 tarihleri arasında Brezilya’nın Porto Alegre kentinde gerçekleşecek “Dünya Sosyal Forumu: Özgür Filistin” forumuna dünyanın her yerinden Filistin’de adalet için örgütlenen aktivistler katılacak. Filistinli Boykot, Tecrit ve Yaptırım Queer'leri (PQBDS), İsrail’in Pembe Takibi (Pinkwatching Israel) ve Filistin toplumunda cinsel ve toplumsal cinsiyet çeşitliliği için alQaws, aktivistleri, toplumsal hareketleri ve kuir grupları “Dünya Sosyal Forumu: Özgür Filistin”de Kuir Vizyonları’na katkıda bulunmaya çağırıyor.
 
İsrail’in Pembe Takibi’nde yayınlanmak üzere, medyada forumla ilgili yer alan haberleri queers@wsfpalestine.net adresine göndererek destek olabilirsiniz. Organizasyon komitesinin forumla ilgili açıklaması şöyle:
 
“LGBT/Queer topluluklarının İsrail’in Filistin’i boyunduruğu altına alma çabalarına alet edilmesine karşıyız. İsrail sömürgeciliği ve işgaline ilişkin bir cinsel politikalar tahlili yapmayı hedefliyoruz. Queer özgürlük mücadelesi ile Filistin özgürlük mücadelesi arasındaki bağlantıları keşfetmek, yerel ve uluslararası aktivist ve toplumsal hareketleri Boykot, Tecrit ve Yaptırım (BDS), pinkwashing* ve queer politikaları etrafında harekete geçirmek istiyoruz.”
 
*Pinkwashing kavramına ilişkin tıklayınız
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam