30/04/2008 | Yazar: Evren E. Çakmak

Ankara Umut Kültür Derneği’nin Koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Eleme Sınavlarına Karşı El Birliği Ve Mücadele Forumu’ 20 Nisan tarihinde İnşaat Mühendisleri odasında g

Ankara Umut Kültür Derneği’nin Koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Eleme Sınavlarına Karşı El Birliği Ve Mücadele Forumu’ 20 Nisan tarihinde İnşaat Mühendisleri odasında gerçekleştirildi. Forumda eğitim sisteminin mağdurlarından olan LGBT bireylere de değinildi. Kaos GL muhabirlerinden Evren Güvensoy da foruma katılanlar arasındaydı. Evren Güvensoy’un kaleminden.

Ülkemizin yara bere içinde kalmış eğitim sistemindeki eşitsizliğe dikkat çekmek isteyen Umut Kültür Derneği, birçok örgütün katıldığı bir forum düzenledi. İstanbul’dan Mayıs’ta Yaşam Kooperatifi, Anadolu’da Yaşam Kooperatifi, İzmir Özgür Yaşam Kooperatifi , Denizli Eğitim Dayanışma Kolektifi ve 78’liler dayanışma forumunun katılımcı olduğu etkinlikte ‘ÖSS kimleri eler’ sorusu altında sunumlar ve tartışmalar düzenlendi.

ÖSS KİMLERİ ELER?
Öss’nin yoksul ve ötelenmiş kesimin önüne örülmüş bir duvar olduğu gerçeğini temel alan düşüncelerde LGBT bireylerde unutulmadı. LGBT bireyleri eğitimden mahrum bırakmaya çalışan sistem, gerek eşit olmayan eleme sınavları , gerek maddi engeller gerekse toplumsal baskı ile hedefine hızla ilerlemekte. Bu engelleri aşmayı başaranlar ise iş hayatında önlerine örülen yeni duvarları aşmakla uğraşmakta, çoğu zamanda aşamamakta. Kurtuluş tek başına mümkün değildir. Ancak birleşirsek bu duvarları yıkabiliriz. ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganıyla forum sonlandırılmış oldu.

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[[Gençlik günleri rengârenkti]]

[[Dersteydik]]

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam