18/11/2008 | Yazar: Kaos GL

Fatma Koçak

‘Erdoğan’ın 'pompalı' fetvası travestileri de hedef haline getirdi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fatma Koçak
Kaos GL İzmir Girişimi, Başbakan Erdoğan’ın pompalı tüfekle ateş açan vatandaşa destek verdiği konuşmadan bir hafta sonra transeksüel Dilek İnce'nin pompalı tüfekle öldürüldüğüne dikkat çekerek, toplumda nefret suçlarına yönelik devletin yeterli önlemi almadığını söyledi.

Kaos GL İzmir Girişimi 10 Kasım'da, Ankara'da, nefret cinayetine kurban giden transeksüel Dilek İnce'nin öldürülmesini protesto etmek için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. "Eşcinsel cinayetleri politiktir", "Eşcinseller susmayacak, saklanmayacak", sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan Kaos GL İzmir Girişimi Üyesi Erdem Gürsoy, eşcinsel, travesti ve transeksüellere yönelik cinayetlerde emniyet güçleri ve yargının üzerine düşen görevi yapmadığını belirterek, "Nefret suçlarının failleri en hafif cezalarla adeta kutlanmaktadır. Böylece toplumda bir eşcinseli travestiyi yaralamanın, öldürmenin cezası yok kanısı uyandırılmaktadır" dedi.



İzmir'de polis kurşunu ile yaralanan Melisa'nın karara bağlanan davasında polise verilen cezanın sadece 2 bin 240 YTL olmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Gürsoy, Başbakan Erdoğan’ın pompalı tüfekle ateş açan vatandaşa destek verdiği konuşmadan bir hafta sonra transeksüel Dilek İnce'nin pompalı tüfekle öldürüldüğüne dikkat çekerek, toplumda nefret suçlarına yönelik devletin yeterli önlemi almadığını söyledi. Devlet yetkililerine seslenen Gürsoy şunları belirtti: "Biliyoruz ki eşcinsel, travesti ve transeksüelleri hedef alan bu şiddet ideolojiktir ve politiktir. Bu saldırılara göz yummaya devam mı edeceksiniz. Transfobi ve Homofobi ile mücadele edecek misiniz? Evet, kaygılıyız, kendimizi güvende hissetmiyoruz. Ama ne cinsel yönelimimiz değişecek ne de saklanacağız. Toplumun eşit yurttaşları olarak yaşama hakkımız için mücadele etmekte kararlıyız."

Konuyla ilgili haberler:

[[Eşcinsel ve transeksüel kanlarıyla kirlenmiş ahlakınız batsın!]]

[[Bir transeksüel arkadaşımız daha öldürüldü]]


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam