17/06/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Trans Onur Haftası kapsamında erkek seks işçiliği, sorunları ve talepleri konuşuldu. Seks işçiliğinin bir emek biçimi olarak tanınması istendi.

‘Erkek Seks İşçilerini Dinleme Vakti Geldi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans Onur Haftası kapsamında erkek seks işçiliği, sorunlar ve talepler konuşuldu. Seks işçiliğinin bir emek biçimi olarak tanınması istendi.
 
“Faili Devlet” temasıyla düzenlenen 5. Trans Onur Haftası, devam ediyor. Dün yapılan “Medya ve Nefret Dili” panelinin ardından; bugün de erkek seks işçiliği konuşuldu.
 
Harbiye Mekan Artı’da yapılan atölyede; Kırmızı Şemsiye Derneği’nden Ferhat Yıldız ve Kim ki D’agata konuştu. Deneyimlerini paylaşan erkek seks işçileri; sorunlarını ve taleplerini aktardı.
 
“Erkek seks işçilerine kulak verme vakti”
Yıldız, LGBTİ hareketinin dahi erkek seks işçilerini görmediğini ve tanımadığını söyledi. Seks işçilerinin “bedenini sattığı” yanılsamasını eleştiren Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Trans seks işçileri çalışma alanları bakımından daha görünür olduğu için daha çok şiddete maruz kalıyor olabilirler. Ancak seks işçiliği işçilik olarak kabul edildiği zaman biz, erkek seks işçileri de faydalanacağız bundan. LGBTİ hareketinin ya da hareket dışından kimselerin artık erkek seks işçilerinin taleplerine kulak verme vakti.”
 
“Hem eşcinsel, hem seks işçisi!”
D’agata, heteroseksüel erkek seks işçilerinin jigolo tabiriyle eşcinsel ve biseksüel erkek seks işçilerinin zaman zaman daha meşru görülebildiğini söyledi. Hemcinsler arası ilişkinin zaten kötü görüldüğü bir durumda; üzerine bir de seks işçisi olmanın iki katı bir baskı yarattığını belirtti.
 
Trans Onur Haftası 19 Haziran Perşembe günü “Trans Mahpuslar” ve “Sosyalist Örgütlerde Transfobi ile Mücadele Yöntemleri” panelleri ile devam edecek.
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam