01/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

ABD’nin Tennessee eyaletinde bir köpek sahibi, başka bir erkek köpeğin ‘üzerine çıktığı’ için köpeğini sahiplenilmeyen hayvanların öldürüldüğü bir barınağa bıraktı.

‘Eşcinsel’ Olduğu İçin Ölüme Terk Edilen Köpek Yeni Sahip Buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD’nin Tennessee eyaletinde bir köpek sahibi, başka bir erkek köpeğin “üzerine çıktığı” için köpeğini sahiplenilmeyen hayvanların öldürüldüğü bir barınağa bıraktı.
Barınak sahibi Jackson Rabies Control’a göre, köpeğin sahibi köpeğinin başka bir erkek köpeğin “üzerine çıktığını” görmesi sonucu pitbull cinsi köpeğinin gey olduğunu düşündü.
 
Her ne kadar köpeklerin zaman zaman hemcinslerine yöneldikleri bilinse de, hayvan uzmanları erkek bir köpeğin diğer bir erkek köpeğin üzerine çıkmasının tipik bir cinsel yönelim işareti olmaktan ziyade egemenlik kurmayla ilgili olduğunu belirtiyor.
Köpeğin hikâyesi hayvanseverler arasında hummalı bir arayışa yol açtı.
 
Köpeğin fotoğrafını Facebook’ta paylaşan Jackson Euthanasia grubu “her ne kadar duyduğum en aptalca şey olsa da, bu hâlâ ayrımcılık!” dedi.
 
“Sahibi normal köpek davranışından habersiz diye bu harika köpeğin ölmesine izin vermeyin!”
Hikâyenin mutlu bir sonu var. Homofobik sahibi tarafından terk edilen köpeğin artık yeni bir sahibi var.
 
Stephanie Fryns adlı bir kadın, köpeği sahiplenerek köpeğe eşcinsel şarkıcı Elton John’un adını verdi. “Her şeyden korkuyor, bu da gayet anlaşılır,” diyen Fryns, Elton’un arabayla gezintiye çıkmaktan hoşlandığını söyledi.
 
Tennessee, “Don’t Say Gay” (Eşcinsel Deme) tasarısının yeniden gündeme geldiği bir eyalet. Tasarıyla öğretmenlerin “eşcinsel” demesi yasaklanıyor ve eşcinsel öğrencileri ifşa etmeleri bekleniyor.
 

Biyologlara göre 1,500’den fazla hayvan eşcinsel davranış gösterebilir, en az 500 farklı türde de eşcinsellik kayıt altına alınmış bulunuyor. 


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam