05/09/2012 | Yazar: Seçin Tuncel

Eşcinsel Biseksüel Kadın Kampı 13-16 Eylül tarihleri arasında Gerçekleşecek!

‘Görünmezliğe’ Karşı Kamp Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel Biseksüel Kadın Kampı 13-16 Eylül tarihleri arasında Gerçekleşecek!
Uluslararası feminist forum sonrasında Kaos GL’de biraraya gelen eşcinsel ve biseksüel kadınlar Nisan ayından bu yana düzenli olarak farklı etkinliklerde buluşarak sorunlarını tartışmaya açıyorlar.
 
Kaos GL Kadın Kampı 13-16 Eylül Tarihleri arasında Antalya Çıralı’da gerçekleşecek.
 
Kaos GL bünyesinde Nisan ayında Eşcinsel, Biseksüel kadınların cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği kaynaklı sorunlarını tartışmak ve bu sorunları görünür kılmak için oluşturulan kadın grubunun faaliyetleri arasında bir kadın kampı bulunuyor.
 
Kampta neler olacak?
Kamp süresince atölyeler, çeşitli sunumlar ve bir muhabir eğitimi planlandı. Ana başlıkları çalışma grubu toplantılarında şekillenen atölye ve sunumlarda Medya, Hukuk, Edebiyat ve Cinsellik konuları ele alınacak.
 
Karşılaşmalar Atöylesi
Kamp, Zehra Tosun’un kolaylaştırıcılığını yürüteceği “Karşılaşmalar Atölyesi” ile başlayacak. Atölyede, eşcinsel biseksüel kadınların kendileri, diğer eşcinsel biseksüel kadınlar, heteronormatif toplumsal yapı, aşk, feminizm ve LGBT hareket ile karşılaşma deneyimleri; zorlayıcı, umut verici ve güçlendirici yönleriyle tartışılacak.
 
Yerel Muhabir Eğitimi
Kampın birinci gününde aynı zamanda, eşcinsel ve biseksüel kadınların medyadaki temsilini değiştirmek amacıyla “yerel muhabir eğitimi” yapılacak. Bu atölye eğitimi İdil Engindeniz ve Umut Güner ile gerçekleşecek.
 
Eşcinsel/Biseksüel Kadın Anlatısı kimin anlatısı?
İkinci gün,Türk Edebiyatında homoerotizm ve kadın kadına cinsellik deneyimleri ve bu deneyimlerin kim tarafından kim için yazıldığı tartışılacak. Atölyenin kolaylaştırıcılığını Kıvanç Tanrıyar yapacak. Atöyle sonrasında Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Dul Bir Kadın” filmi izlenecek.
 
“Hazzın erkek egemen kurgusuna karşı bedenimizi tanıyor muyuz ?
Üçüncü gün, sağlık/tıp alanında ve cinsellikle ilgili tüm kaynaklarda kadın bedeni ve cinselliğinin hetero erkek diliyle yazılması, kadın bedeni ve kadın cinselliği konuşulacak. Atölyenin moderatörlüğünü Hasbiye Günaçtı yapacak.
“Eşcinsel-biseksüel kadınların maruz kaldığı, ayrımcılık ve ihlalleri nasıl görünür kılabiliriz?”
Dördüncü gün, Eşcinsel-biseksüel kadınlara yönelik ihlallerin raporlama sürecinde resmi başvuru yapılmış veya medya vs. kanallarla kamusal bilgi haline gelmiş ihlallerin "güvenilir" bilgi kabul edilmesi. Trans erkek ve eşcinsel-biseksüel kadınların resmi işlem yapma veya ihlali kamusal alanda duyurma konusundaki endişeler ve bu nedenlerle birlikte ihlallerin görünmez hale gelmesi Hukuk ve Ayrımcılık atölyesinde tartışılacak. Bu atölyeyi Yasemin Öz yürütecek.
 
Kaos Kadın Çalışma Grubu
Eşcinsel ve Biseksüel kadınların cinsel yönelim kaynaklı sorunlarını görünür kılmak ve bu sorunların çözümü için politika üretmek amacıyla oluşturulan “Eşcinsel biseksüel kadın çalışma grubu, 2012 Nisan ayında toplanmaya başladı. İlk buluşmada geçmiş dönemlerde tasniflenen sorunlar ve tartışmalar aktarıldı.
 
Ayda bir kez gerçekleşecek toplantılarda ele alınacak konuları içeren yıllık çalışma programı oluşturuldu. 
Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 13 Mayıs tarihinde Eşcinsel Biseksüel kadın buluşması düzenlendi. 
26 Mayıs tarihinde İdil Engindeniz’in Kaos GL dergisinin kuruluşundan günümüze gelişimini aktardığı sunumu ve dil üzerine
“Kelimeler ve Şeyler” atölyesi gerçekleşti. 
16 Haziran tarihinde “Forum tiyatro” tekniğiyle gerçekleşen atölyede taciz, ilişkiler, aile ve çalışma hayatına dair sorunlar ele
alındı.
Eylül ayında gerçekleşecek olan Eşcinsel biseksüel kadın kampı organizasyonu yapıldı.
 
Dışarıdan Katılıma Açık mı?

Kaos GL Kadın Çalışma Grubu etkinliklerinin bir kısmı çalışma grubu dışındaki eşcinsel biseksüel kadınlara açık olacak. Bu tarihlerde kamp alanında bulunmak isteyenler başvuruda bulunup kadin@kaosgl.org ve 03122300358 numaralı telefondan bilgi alabilirler. Çalışmaya dışarıdan katılacaklar kamp ücreti yemek ve ulaşımı kendileri karşılayacaklardır. Katılım sınırlıdır bu nedenle erken başvurular kayda alınacaktır. 


Etiketler: kadın
nefret