17/11/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

LGBTİ aktivisti Hasan Hüseyin Şehriban Karabulut, tanımadığı insanlara kucak açmasının ardından Yırca’da katledilen zeytin ağaçları için bir performans hazırlığında.

‘Güven bana’ diyen LGBTİ aktivisti Yırca için zeytin çekirdeği topluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBTİ aktivisti Hasan Hüseyin Şehriban Karabulut, tanımadığı insanlara kucak açmasının ardından Yırca’da katledilen zeytin ağaçları için bir performans hazırlığında.   
 
“Sen bana güveniyorsan, ben de sana güveniyorum”
 
Geçtiğimiz ay İstiklal Caddesi’nde sarılma performansı gerçekleştiren bir gence “çevreye rahatsızlık verme” gerekçesiyle polis tarafından 91 lira para cezası kesilmesi başka bir genci, Hasan Hüseyin Şehriban Şehriban’ı harekete geçirdi.
 
Şehriban, para cezasını protesto etmek ve siyasî kutuplaşmaya karşı temas mesajı vermek için 5 Kasım’da bir performans düzenledi. Gözleri bağlı bir şekilde Tünel’de bekleyen Şehriban, “sen bana güveniyorsan, ben de sana güveniyorum; ya sarıl bana ya da beni öp” mesajıyla kollarını tanımadığı insanlara açtı.
 
Onur Haftası’nın bittiği yerde, Tünel’de
 
kaosGL.org’a konuşan Şehriban, performansı “Onur Haftasını bitirdiğimiz yerde, Tünel’de” yapmasını şu sözlerle anlatıyor:
 
“Galatasaray’da ya da Taksim’de yapsaydım polis hemen müdahale edecekti. Bulunduğum yer zabıta kaynıyordu ama hiç tereddüt etmeden performansımı yaptım. Herhangi bir müdahale olmadı.”
 
“Cezayı birlikte verelim diyenler oldu”
 
Şehriban, insanların birbirine güven duymamasına bir tepki olarak yaptığı performansıyla olumlu tepkiler aldığını söylüyor:
 
“Sarılmak kadar güzel bir şey yok. Ama insanlar sarılmaktan korkuyorlar. İnsanların tepkileri çok güzeldi. Ceza olayını bilenler vardı, ceza alırsan muhakkak haber ver, cezayı birlikte verelim diyenler oldu. Bugün iyi ki sokağa çıkmışım, çok mutlu oldum gibi tepkiler aldım.”
 
Şehriban: Sofranızdaki zeytin çekirdeklerine talibim
 
Şehriban şimdilerde Yırca 6000 zeytin ağacının katledilmesine karşı hazırladığı performansı için zeytin çekirdekleri topluyor. “Sofranızdaki zeytin çekirdeklerine talibim” diyen Şehriban’ın Yırca performansı bu ayın sonunda hazır olacak.
 
Gezi Direnişi zamanında polise karşı kitap okuma eylemiyle medyada geniş yer bulan Şehriban, “bireysel olarak video performansları ve fotoğraflarla karşınıza çıkıp tepkilerimi hafızalarınıza kazımaya geleceğim,” diyor.  
 
Şehriban’ın zeytin çekirdeği toplama hazırlıkları hakkında bu bağlantıdan bilgi alabilir, “Trust Me” (Güven Bana) performansından bir videoyu ise bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Etiketler: yaşam
İstihdam