23/03/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Dünya Sosyal Hizmet Günü’nde Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin şubesi açıklama yaptı

‘Hakları elinden alınanlar daha fazla sorunla karşılaşıyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Dünya Sosyal Hizmet Günü”nde Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin şubesi açıklama yaptı: Bizler cinsiyetçi tutumlara mahkûm bırakılmış lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylerin sosyal hizmet uzmanlarıyız.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin şubesi, “Dünya Sosyal Hizmet Günü” kapsamında Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) binasında basın açıklaması düzenledi.

Şube Başkanı Bayram Dölen, açıklamasında;  her yıl Mart ayının üçüncü salı gününün Dünya Sosyal Hizmet Günü olduğunu anımsatarak, “Ne yazık ki günümüzde, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, LGBTİ, mülteci, yoksul, hapishanedeki mahkûm başta olmak üzere hakları elinden alınan veya hakları daha fazla korunmaya ihtiyacı olan insanlar, insan hakları çiğnendiği ya da insan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için daha fazla psiko sosyal sorunlarla karşı karşıya kalmakta, yalnızlaşmakta ve çaresiz hale gelmektedir” dedi.

Mersin Hakimiyet gazetesinin haberine göre Dölen şöyle devam etti:

“Bizler cinsiyetçi tutumlara mahkûm bırakılmış lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylerin sosyal hizmet uzmanlarıyız. Bireylerin yaşadığı psiko-sosyal sorunların insan haklan temeli ile çözülmesi için mücadele eden mesleğin temsilcileriyiz. Sosyal hizmet alanında işsizliğe mahkûm bırakılmış meslek gruplarından icat edilen yeni mesleklerle yanlış politikalar yürütülmeye devam edilerek büyük bir çıkmazın içine girilmektedir. Bizler bu çıkmazda insanlığımızı yitirmek istemiyoruz. Bu nedenle bizler bugünü insan haklarının gereklerinin yerine getirilmesi için bir mücadele günü olarak görüyoruz. Sosyal hizmetler kadınlar, çocuklar, mülteciler, engelliler, yaşlılar, sosyal yardıma ihtiyacı olanlar başta olmak üzere oldukça geniş ve önemli bir kesime hizmet ulaştıran bir alan. Bu hizmetlerin nasıl ve hangi değerlerle planlandığı ise bir ülkede insana biçilen değer ile orantılıdır. Gelişmişlik, düşünce özgürlüğünün olduğu, insanların ötekileştirilmediği, insanların kutuplaştırılmadığı, bütün insanların onuruna ve insan haklarına saygı duyulduğunda olur.”


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam