02/09/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Ankara ve Diyarbakır’daki 1 Eylül Barış mitinglerine LGBT’ler gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.

Ankara ve Diyarbakır’daki 1 Eylül Barış mitinglerine LGBT’ler gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.
1 Eylül Barış Günü, Türkiye’nin birçok kentinde gerçekleştirilen eylemlerle kutlandı. İstanbul, Antakya, Ankara, Van ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen kitlesel eylemlerde “Kürt sorununda çözüm” ve “Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır” talepleri yükseldi.
 
1 Eylül Barış gününde Ankara’da emek ve demokrasi güçleri tarafından gerçekleştirilen barış mitingi “İçeride dışarıda savaşa hayır” sloganı ile başladı.
Toros Sokak’ta barış için buluşanlar Türkçe, Kürtçe ve Arapça ‘İçeride dışarıda savaşa hayır’ pankartı ile Sıhhiye’den şarkılarıyla Bandista grubunun karşıladığı Kolej Meydanına yürüdüler.
 
“Suriye’nin kaderini Suriye halklarının elinden alınıyor”
 
Kolej Meydanı’nda ortak basın açıklamasını, Ankara Tabip Odası Sekreteri Selçuk Atalay Okudu. Suriye’nin kaderini Suriye halklarının elinden alınmaya çalışıldığı belirten Atalay, “Emperyalist müdahalenin jandarmalığına soyunan AKP’nin Suriye’ye yöneltilen saldırı ve operasyonların merkezinde yer aldığını halka açıklaması gerekmektedir.” dedi.
 
“Kürt halkının özgürlük alanının gittikçe daralıyor”
 
Kürt sorununda girilen yeni evrenin kaygıları artırdığını söyleyen Atalay şöyle devam etti: “Ülkemizde yıllardır devam eden otoriter, tekleştirici, baskıcı, anti demokratik devlet anlayışı, AKP’nin sivil otoritesi eşliğinde Kürt halkının özgürlük alanının gittikçe daralmasına neden olmaktadır.”
“Hemcinsbaz Aştîyê Dixwazın”
 
Ankara’daki 1 Eylül Barış yürüyüşüne katılan Kaos GL, Kürtçe “Eşcinseller Barış İstiyor” (“Hemcinsbaz Aştîyê Dixwazın”) pankartı ve gökkuşağı bayrakları taşıdı.
 
Diyarbakır’da “Demokratik Çözüm ve Müzakere” için yapılan 1 Eylül Barış mitingine katılan KeSKeSoR LGBT Oluşumu gökkuşağı bayraklarıyla yürüdü ve “Hepimiz R. A.’yız, hepimiz eşcinseliz” dövizleri taşıdı.

Ankara Fotoğrafları Gülistan Aydoğdu
Diyarbakır Fotoğrafları Burhan Gizlenmiş

Etiketler: yaşam
İstihdam