25/01/2013 | Yazar: Umut Güner

Hala Tanığız Platformu, Pınar Selek’e mühebbet kararı verilmesine ilişkin bir basın açıklaması yayınlayarak mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

‘Hukuk adı altında zulüm dayatılan bir ülke nihayetinde hepimiz için tutuk evidir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hala Tanığız Platformu, Pınar Selek’e mühebbet kararı verilmesine ilişkin bir basın açıklaması yayınlayarak mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.
 
Basın açıklaması metni:
"Pınarımızı Tek Başına Müebbete Mahkum Ettiniz", "Müebbetiniz Yok Hükmündedir", "Biz Beraatimizin Arkasındayız", "Mücadelemizi Sürdüreceğiz"
On beş yıldır yılan hikayesine dönüştürülen Mısır Çarşısı davasında yeni bir skandala daha imza atılarak Pınar Selek’e tek başına ağırlaştırılmış müebbet verildi. Hatırlanacağı üzere 9 Şubat 2011 tarihinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Pınar Selek’e üçüncü kez beraat kararı vermişti. 22 Kasım 2012 günkü duruşmada mahkeme usul ve yasaya aykırı olmasına rağmen kendi kesin beraat hükmünü geri almıştı. Pınar Selek’in avukatlarının reddi hakim taleplerinin de usulsüz bir biçimde geri çevrilmesinin ardından 24 ocak 2013 tarihli bugünkü duruşmada ise Mısır Çarşısı patlaması ile ilgili Abdülmecit Öztürk’ün beraati temyiz edilmediği için kesinleşirken sadece Pınar Selek bu davadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Böylece beraati kesinleşen diğer sanığın işkence altında alınmış ve sonradan reddetiği ifadesi kendisi için geçersiz sayılırken, Pınar için geçerli hale gelmiştir. Mahkeme başkanının beraat kararında direnme hakları olduğu ve delil bulunmadığı için beraat kararı verilmesi yönündeki muhalefet şerhine rağmen, heyet üyesi diğer iki hakimin oyuyla karar oy çokluğuyla verilmiş oldu. Ancak bu karar daha kesin değil, iç hukuk yolları tükenmemiştir bu yasadışı verilen karar temyiz edilerek dosya Yargıtay’a taşınacaktır.

Gerek duruşma salonunda olan bizlerin gerekse Türkiye ve Dünya kamuoyunun büyük infialle izlediği bu hukuk katliamındaki son kararın bizler için zerre kadar kıymeti yoktur. Söz konusu karar hukuken de yok hükmündedir. Zira aynı yerel mahkeme hem beraatte direnme hem bozmaya uyma şeklinde birbirine taban tabana zıt iki ayrı hüküm kurmaktan çekinmemiştir. Dolayısıyla bizler 9 Şubat 2011’deki son beraat kararının arkasındayız.

Hukuk ve adalet mücadelemiz Yargıtay aşamasında yurt içi ve yurt dışından giderek artan kamuoyu desteği ile inatla devam edecek. Bu süre boyunca Pınar Selek’in masumiyet karinesinin baki olduğunu hatırlatır, büyük bir siyasi operasyonun kurbanı edilmeye çalışılan arkadaşımız Pınar Selek’i bir an bile elini bırakmayacağımızı ilan ederiz. Zira hukuk adı altında zulüm dayatılan bir ülke nihayetinde hepimiz için tutuk evidir.

 


Etiketler: insan hakları
nefret