02/05/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Malatya’da 29 Nisan günü ‘kimliği belirsiz kişiler’ eşcinsel bir genci gasp ve tehdit etti: Malatya’da örgütlenmeyin, sonu kötü olur!

Malatya’da 29 Nisan günü “kimliği belirsiz kişiler” eşcinsel bir genci gasp ve tehdit etti: Malatya’da örgütlenmeyin, sonu kötü olur!
 
LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) özgürlük, eşitlik ve varoluş mücadelesine dönük saldırılar devam ediyor.
 
Malatya’da 29 Nisan günü Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nden bir kişi “kimliği belirsiz kişilerin” saldırısına uğradı. Saldırganlar telefonunu gasp ettikleri eşcinsel genci tehdit etti: “Malatya’da örgütlenmeyin, ileri giderseniz olacaklardan biz sorumlu değiliz.”
 
“Malatya’da örgütlenmeyin, olacaklardan sorumlu değiliz!”
Tehdit edilen gencin ev arkadaşı, Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nden Emir Çoban kaosGL.org’ a yaşadıklarını anlattı:
 
“Ev arkadaşım 29 Nisan’da eve gitmek için işten çıkıyor. Eve giderken 22.00 sıralarında önünü kesiyorlar. Kollarından tutarak; telefon ve parasını istiyorlar. Onları veriyor. Devamında tehdit ediyorlar. ‘Malatyada örgütlenmeyin, daha ileri giderseniz olacaklardan biz sorumlu değiliz’ diyorlar.”
 
Malatya’da ifade alacak polis yok!
Saldırıya uğrayan genç bir süre saklanıyor. Ardından suç duyurusunda bulunmak için Savcılık’a gidiyorlar. Ancak Savcılık başka bir karakola, oradan da başka bir karakola yönlendiriliyorlar. Malatya’da ifadelerini alacak polis bulunmuyor!
 
“İbneymişsin, evimden çık!”
Saldırıdan önce ise Emir eşcinsel olduğu için evinden kovuluyor. Ev sahibi internet üzerinden araştırıp, cinsel yönelimini fark edince telefon açıyor: “O evden çıkıyorsun derhal. Asla girmeyeceksin. İbneymişsin, götmüşsün, götverenmişsin sen!”
 
Evden kovmakla yetinmeyen ev sahibi; Emir’in evde olmadığı sırada eve zorla giriyor. Eşyalarını dağıtıyor…
 
“1 Mayıs’ta da alandaydık, mücadeleye devam!”
Emir, tüm bu yaşananlara rağmen mücadeleden vazgeçmiyor. Umutlu. 1 Mayıs’ta yaşadıklarını anlatıyor:
 
“Bir süre evsiz kaldık, sokakta yattık. Ancak 1 Mayıs’a katılmak için hazırlıklarımızı bir yana bırakmadık. Alanda başta 2 kişiydik. Yürüsek mi, yürümesek mi derken; arkadaşıma ‘yürü kız’ dedim. Açtık bayraklarımızı, salına salına bir güzel yürüdük. Alana girişte bizi durdurdular. Ne oluyor derken birden ismimizi anons ettiler sahneden. Alkışlar, zılgıtlar… Yetmedi sahneye davet ettiler bizi. Her şeyi unuttum o anda.”
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam
nefret