10/12/2010 | Yazar: Bulut Öncü

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 8 Aralık günü yaşanan olaylardan sonra bugün, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener üniversi

‘İktidar Doğrudan Medya Sahibi’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 8 Aralık günü yaşanan olaylardan sonra bugün, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener üniversiteye geldi. Fakülte hocalarından Kurthan Fişek’in doktora dersine konuk olan Şener, siyaset ve medya ilişkileri üzerine öğrencilere deneyimlerini aktardı. 28 Şubat Süreci’nde yaşananlara da değinen Abdüllatif Şener, “Orduya da hükümete de sopa lazım” dedi.

Çarşamba günü Süheyl Batum ve Burhan Kuzu’ya yapılan protesto gösterilerine sahne olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin bugün sürpriz bir konuğu vardı. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener doktora öğrencilerine medya ve devlet konusunda ders verdi. kaosgl.org, basın mensuplarının alınmadığı derse girdi.

“İKTİDAR DOĞRUDAN MEDYA SAHİBİ”
Konuşmasında medya üzerinde muhalefetin değil iktidarın baskı oluşturabileceğini belirten Şener, “Karşılıklı güç dengeleri son derece önemlidir. Güç medyadaysa medya siyaseti istediği gibi kullanır. Güç siyasette ise siyaset medyayı kullanır. 54. Refah-Yol Hükümeti Dönemi’nde bunu gördük. İki ya da daha fazla parti bir araya geldiğinde iktidar oluyordu. Bu dönemde medya hükümete karşı güçlüydü. Devamlı hükümete vuruyordu. Şimdi ise iktidar doğrudan medya sahibi. Şu anda mevcut medyanın yarıya yakını sermayesi itibariyle Başbakan’ın ve yakınlarınındır. Başbakan Berlusconi ile yakın arkadaş olduğu için onunla görüşmelerinde bunu öğrendi” dedi.

“ASKER VE MEDYA DAYAK YEDİKÇE RAHATLIYOR”
28 Şubat Dönemi’ndeki medya-siyaset ilişkilerini de değerlendiren Şener, “Kemal Sunal’ın bir filmi var: ‘Mazlum’. Filmde bir kabadayı ve onun şamaroğlanı var. Kabadayının krizi tuttukça, şamaroğlanını çağırttırıyor ve dövüyor. Mazlum çok dayak yediği için komalık, tekrar dayak yiyecek hali yok. Bir gün yine krizi tutunca adamları Mazlum’un yerine Şaban’ı tutup getiriyor. Kabadayı ‘Mazlum nerede ?’ diye sorunca, onun halinin kalmadığı söyleniyor. Kabadayı şabanı dövmeye başlayınca Şaban da ona vurmaya başlıyor. Sonra kabadayı dayağı yedikçe rahatlıyor. Sonunda ‘dünya varmış’ diyor. Bizim askerimiz ve medyamız da böyle. Dayak yedikçe rahatlıyor. Demek ki orduya da hükümete de sopa lazım” dedi. 


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret