26/08/2011 | Yazar: Ali Erol

‘Türk aile yapısı’, ‘genel ahlak’, ‘müstehcenlik’ gibi muğlâk kavramlarla LGBT bireylerin yaşamların abluka altına alındığını belirten Şevval Kılınç, 15 günde bir transın öldürüldüğünü söyledi.

“Türk aile yapısı”, “genel ahlak”, “müstehcenlik” gibi muğlâk kavramlarla LGBT bireylerin yaşamların abluka altına alındığını belirten Şevval Kılınç, 15 günde bir transın öldürüldüğünü söyledi.
 
Pembe Hayat LGBTT Derneği, Voltrans Transerkek İnisiyatifi ve İstanbul LGBTT Derneği temsilcileriile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, LGBT’ler söz konusu olduğunda “şart” koşmasını ve “eşcinsellere karşı” koruyacaklarını belirttiği “aile değerlerini” konuştuk.
Şevval Kılınç: “Eşcinsel olmaya ve LGBT harekete “aile karşıtı” bir anlam yükleniyor”
 
İstanbul LGBTT Derneğinden Şevval Kılınç, “aile yapısı ya da gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri, genel ahlak gibi ucu açık kavramlarla sorunun tariflenmeye ya da eşcinsellerin özgürlük taleplerinin kısıtlanmaya çalışılması büyük yanlışlıklar doğurmaktadır” dedi.
 
Türk aile yapısı, genel ahlak, müstehcenlik gibi muğlâk kavramlarla LGBT bireylerin yaşamların abluka altına alındığını söyleyen Kılınç, 15 günde bir transın öldürüldüğünü, eşcinsel olmanın kendisine ve LGBT harekete “aile karşıtı” bir anlam yüklendiğini belirtti.
 
Aligül Arıkan: "İnandırıcı olmak için ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi için çalışsınlar!"
 
Voltrans Transerkek İnisiyatifi Gönüllüsü Aligül Arıkan, trans bireylerin hukuk, tıp, eğitim, istihdam, çalışma koşulları gibi alanlarda talepleri olduğunu ve bunların “Nefret Suçları Yasası” ve “Ayrımcılık Karşıtı Yasa” gibi vesilelerle dile getirildiğini söyledi.
 
Arıkan, çoğu nefret cinayetinin faillerinin ‘tahrik indiriminden’ yararlandırıldığını belirtti ve “Gerçekten inandırıcı olmak istiyorlarsa şimdiye kadar kimseye şart koşmadan yaşanılan ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi yönünde çalışmaya başlamış olmalıydılar” dedi.
 
Aras Güngör: “Bakanın açıklaması AKP iktidarında alışık olduğumuz açık bir ayrımcılık!”
 
Pembe Hayat LGBTT Derneğinden Aras Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in açıklamasını, eski Bakan Aliye Kavaf’ın açıklamasından çok da farklı bulmadığını söyledi.
 
Güngör, “kutsal aile”yi korumaya çalışan sistemin “aile” kavramını tartışmaya açmadığını belirtti ve bunun da nedeni olarak şunları söyledi:
 
“LGBT bireyler olarak deneyimlerimizden biliyoruz ki korunması gereken aile yalnızca heteroseksüel, ‘genel ahlak’ normlarına uyan aileler. Bu yapıyı korumak adına LGBT aileler ihlale uğruyor. Çok açık bir ayrımcılık örneğinin bir Bakan tarafından bu kadar rahat bir şekilde ilan ediliyor olması ise AKP iktidarı döneminde artık şaşırmadığımız gelişmeler.”
 
kaosgl.org, uzmanlar, insan hakları savunucuları, akademisyenler, feministler ve LGBT’lere, Aile Bakanı Şahin’in bahsettiği “aile değerlerini”, insan hakları alanında “şart” koşma ile “muhafazakâr” siyaseti sordu.
 
kaosgl.org’un haber dizisi devam ediyor…
 
İlgili Bağlantılar:
 
LİSTAG: “Aile Değerleri LGBT Çocuklarımızın Aile İçinde Yaşama Hakkının Temini ile Korunur”, kaosgl.org
İHOP Koordinatörü Feray Salman: “İnsan Haklarını Güvence Altına Almak Hukuki Bir Yükümlülüktür”
New York Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat: “Herkes Benim Vatandaşım Ama Heteroseksüel Olmak Koşuluyla!”
Aksu Bora, Zozan Özgökçe, Nihal Ahioğlu-Lindberg, Barış Kılıçbay: “Korunacak Aile Değerleri Kimin İçin?”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden siyaset bilimci Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer
Hukukçu, yazar ve insan hakları savunucusu Orhan Kemal Cengiz
Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç
“Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım”

Etiketler: yaşam
nefret