26/10/2016 | Yazar: Hakan Özkan

IGLYO, İnterseks Farkındalık Günü’nde interseks gençlerin kendi deneyimleri hakkında konuştuğu bir video yayınladı.

‘İnterseks gençler herkes gibi tam ve kaliteli bir yaşam sürebilir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası LGBTQI Gençlik ve Öğrenci Örgütü IGLYO, İnterseks Farkındalık Günü’nde interseks gençlerin kendi deneyimleri hakkında konuştuğu bir video yayınladı.

Videoyu izlemek için tıklayın

İnterseks gençlerin, interseks görünürlüğünü artırmak için kendi deneyimleri hakkında konuştuğu “Biz buradayız” videosu IGLYO tarafından OII Europe ve İnterACT Youth’un katkısıyla yayınlandı.

Kısa ancak etkileyici bir film olan Biz Buradayız boyunca genç interseks kişilerinin deneyimlerinin altı çiziliyor. Film, diğer interseks gençlere yönelik damgalama ve izolasyonu azaltmayı amaçlıyor. Filmdeki mesaj oldukça açık: “İnterseks genç kişiler de herkes gibi tam ve kaliteli bir yaşam sürebilir”

“Burada farklı bir mücadele var”

Filmde yer alan ABD’den Emily’nin de söylediği gibi: “Kesinlikle orada ve burada bazı şeyler ile mücadele edeceksiniz, ama herkesin yaptığının aksine, burada farklı bir mücadele var”.

Biz Buradayız filmi İnterseks Farkındalık Günü’nde tüm interseks gençlere dayanışma ve umut mesajları gönderiyor. Proje, IGLYO’nun düzenlediği İnterseks Çalışma Oturumu’nun bir parçası ve Avrupa Konsey ile Uluslararası İnterseks Örgütü Avrupa (OII Europe) tarafından destekleniyor.

IGLYO’nun Genel Koordinatörü, Euan Platt şöyle diyor:

“Genç ve LGBTQI olmanın temel zorluklarından biri duygusal izolasyon, hiç kimsenin senin gibi olmadığı hissidir. 'Biz Buradayız' filmi interseks gençlere olumlu mesajlar göndererek, onların yalnız olmadığını söylüyor, desteğin olduğunu gösteriyor ve birçok olumlu rol modelin varlığına işaret ediyor. Hiç kimse "kendi hayatın zorlukları ile kendi yüzleşmek zorunda olduğunu” hissine zorunda değil”

IGLYO hakkında 

IGLYO- Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, Queer & İnterseks (LGBTQI) Gençlik ve Öğrenci Organizasyonu bir ağdır ve Avrupa Konseyi ülkelerinin 40’ın üzerinden olmak üzere 90’ın üzerinde üye örgüte sahip.

Bir gençlik geliştirme kuruluşu olan IGLYO, LGBTQI gençlerin için güven, beceri ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar.  Kültürler arası değişim, akran öğrenmesi ile beraber IGLYO, genç aktivistlerin stratejilerini, paylaşabileceği, değerlerini teşvik edebileceği uluslararası dayanışma kolektifi oluşturur.

Son olarak, IGLYO LGBTQI gençlerin deneyimlerini ve sesini Avrupa ve Uluslararası düzeyde karar vericiler tarafından duyulabilir kılar. IGLYO bu sonuçları elde ederken; uluslararası eğitimler, etkinlikler, hedeflenen kapasite geliştirme programları, kültürler arası değişim ve akran öğrenme, çevrimiçi araçlar ve kaynaklar, dijital hikaye anlatma ve kampanya gibi araçları kullanır.

OII Europe-Uluslararası İnterseks Örgütü Avrupa

OII Avrupa Avrupa’daki insan hakları temelli interseks örgütlerini buluşturan şemsiye bir kuruluş.

OII Europe İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık’ta Stockholm’de gerçekleşen İkinci İnterseks Forumunda 2012 yılında kuruldu. OII Avrupa, 2003 yılında kurulan ve o yıldan beri merkezi olmayan bir küresel ağ olarak dünyanın her bölgesinde, ulusal gruplar aracılığıyla faaliyet gösteren OII’den özerk olarak kuruldu.

InterACT Youth

InterACT Youth interseks gençler için oluşturulan ve destek veren bir insan hakları programı. Tüm üyeleri 13-29 yaş arasında ve çeşitli interseks varyasyonlarına sahip ve kendi deneyimleri hakkında konuşmaya hazır kişilerden oluşuyor.


Etiketler: insan hakları
İstihdam