28/01/2008 | Yazar: Kaos GL

AKP Milletvekili Burhan Kuzu, türban serbestisinin liselere yayılacağı eleştirile

‘İstiyorlar diye verecek miyiz?’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı AKP Milletvekili Burhan Kuzu, türban serbestisinin liselere yayılacağı eleştirilerine, "Eşcinsellerden de eşitlik ve evlilik hakkı tanınması için yoğun talep geldi. İstiyorlar diye verecek miyiz? Kamuoyu buna hazır değil" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, türban serbestisinin üniversiteden sonra talepler doğrultusunda liselere de yayılacağı eleştirilerine yanıt verdi. Kuzu, "Her talebi karşılamak durumunda değiliz. Eşcinsellerden de eşitlik ve evlilik hakkı tanınması için yoğun talep geldi. İstiyorlar diye verecek miyiz? İktidar sorumluluğu içinde hareket etmek zorundayız" dedi.

Kuzu türbanın kapsamını genişletme gibi bir niyet bulunmadığını, ilgili hükmün, mutlaka "yüksek öğrenim" ifadesiyle Anayasa'da yer alması gerektiğini de belirtti. Kuzu, bunun Anayasa'nın 10. maddesine uygun düşmeyebileceğini, 42. maddenin düzenleme için uygun olacağını vurguladı. "Yasağın üniversitelerden sonra kamu hizmet alanlarında tümden kalkacağı" endişelerinin anımsatılması üzerine Kuzu şöyle konuştu:

"İnsanların talepleri bitmez. Ama, devlet yönetiminde insanların her talebinin karşılanması mümkün olamaz. Anayasa değişikliği çalışmaları sırasında eşcinsellerin de talepleri oldu.
Halen de geliyor. İstiyorlar diye verecek miyiz? Şu anki koşullarda mümkün değil, kamuoyu buna hazır değil."

Saliha Çolak, Abdullah Karakuş


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam