14/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Nuri Harun Ateş, kendisini biraz daha yakından tanımanız ve Cuma akşamki konseri için daha da heyecanlanmanız için kaosGL.org’un sorularını yanıtladı.

‘Kafalar Karışıksa Umut Etmek Daha Mümkün’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
3. KuirFest filmleri, atölyeleri ve partileriyle bu Perşembe Ankara’da başlıyor. Bir hafta sürecek festivalde “Kafası Karışık Kontrtenor” Nuri Harun Ateş de bir konser verecek. Eğer hâlâ “Nuri de kim ayol?” diyorsanız “Dan Dan” ile sıkı bir başlangıç yapabilirsiniz. Nuri, kendisini biraz daha yakından tanımanız ve konseri için daha da heyecanlanmanız için kaosGL.org’un sorularını yanıtladı.
 
Bu Cuma akşamı "Nuri Disko" ile Noxus’ta olacaksın. Kendi diskonu nasıl oluşturduğunu kısaca anlatabilir misin?
Hatıralar, aklımda kalanlar, unutmak istemediklerim ve unutmak istediklerim yani şiddetinden emin olduğum her an’ımdan oluşuyor sahnedeki durum. İzleyenlerle tanışayım diye oradayım. Her halimle, hikâyemle sahnedeyim, kendi şarkılarım ve sanki kendi şarkılarımmış gibi bağ kurduğum diğer şarkılarla...
 
Gençler hakkında hep olumsuz olarak kullanılan "kafası karışık" lafı sende bir artıya ve güzelliğe dönüşüyor. Müzikal anlamdan tut da eğitim geçmişine kadar çok da düz olmayan bir yoldan gidiyorsun. Kafası karışık olmayı sen nasıl anlamlandırıyorsun?
Karışmak, karıştırmak benim için birliktelik, yan yanalık gibi. Her şey kafaların, akılların içinde ve o kafalar karışıksa umut etmek daha mümkün. Yani kafandakiler karışmışsa ayıramıyorsun demektir ve ayıramadığında öteki demek zorlaşır ve böylece her şey daha katlanılabilir hale gelebilir.
 
Kendini sahnede ortaya koyuşun queer kültüründen hiç de uzak değil. İnternette hakkında "hafif kırık bir tip" yorumları var. Kendin olmak ve pazarlıksız yaşamakla ilgili KuirFest’te senin konserine geleceklere Cuma gecesi nasıl bir mesaj vereceksin?
Sahneye çıkacağım, istediğim şarkıları söyleyeceğim, üzerimde içinde mutlu olduğum bir kostüm olacak, anlatacağım, gülümseyeceğim, elimden geldiğince tadını çıkarmaya çalışacağım, bu kadar basit ve evet pazarlıksız. Kime nasıl göründüğümü tabii ki merak ediyorum ve ne görüyorlarsa oyum bir itirazım yok gördükleri şey benim, bu yüzden sahnedeyim.
 
 
İlgili haberler:

Etiketler: kültür sanat
nefret