16/09/2009 | Yazar: Kaos GL

‘Kaygan Zemin’de LGBTT Dizi Tiyatro başlıyor...

‘Kaygan Zemin’de LGBTT Dizi Tiyatro Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

‘Kaygan Zemin’de LGBTT Dizi Tiyatro başlıyor...

Amerika'da Ocak 2008'den beri 19 bölüm oynamış ve belli bir hayran kitlesi edinmiş queer dizi-tiyatro kumpanyası Room For Cream'in heyecanı İstanbul'a sıçradı. Ve ortaya ‘Kaygan Zemin’ çıktı.

Ekip, ‘pazar akşamüstü beyin kanaması geçiren arkadaşımız Aydın Öztek, dün çok başarılı geçen ağır bir operasyon geçirdi. Şu an yoğun bakımda, uyanmasını ve aramıza katılmasını bekliyoruz. Onun bu direncini ve azmini oyunumuzun ilk iki bölümü arka arkaya oynayarak desteklemek istiyoruz’ açıklamasında bulundu. Ücretsiz olan oyunun bu yüzden 10 TL olacağı belirtildi. ‘Sizi oyunumuzu paylaşmaya ve Aydın'a destek olmaya çağırıyoruz.’  Oyun, bugün akşam (16 Eylül) saat 21:30’da, ilk iki bölümü arka arkaya oynanacak.
 
Hem dizi hem tiyatro…  

‘Kaygan Zemin, heteroseksüel normlar içinde sıkışmış LGBTT bireyini değil, LGBTT normlar içinde şaşırmış LGBTT bireyleri...  tacizcisine, tecavüzcüsüne, katiline sahne, replik, ışık vermeden kendi derdini kendi yaşayan ve kendi anlatan; dört duvar heteroseksüel dünyada kendi LGBTT alanını yaratmayı hedefleyen klişe LGBTT tiplemelerini ti'ye alan traji-komik hem dizi, hem tiyatro...’
 
Kaygan Zemin’de kimler var?

‘KAYGAN ZEMİN'in senaryosunun, oynayanlarının, dertlerinin çok tanıdık ve bilindik olmasının nedeni tamamen bir avuç LGBTT'nin işi olması. Kimler mi var? Ailesinden kaçan çakma artist Alev, bir türlü mesut olamayan romantik şaşkın Hilmi, hüzünlü dansçı Gökçe, gizemli aşık Canan, sadece kadınlar için seks işçiliği yapan Anjelik, görmüş geçirmiş seks işçisi emeklisi Jilet Necla, ürkek lise kızı Ceylan, maço aşık İsmet, burnu havada profesör Özgül, kafenin iki ortağından biri olan, anaç ama çetin karakter Firu, otlakçı tamirci kız, kafenin diğer ortağı seksi Lulu, az ve öz konuşan minibüs şoförü Seda, ortalığı karıştıran dilenci veeeee Room for Cream'den iki konuk oyuncu heyecanlı profesör Jane ve sarhoş aşık Dire...’
 
Kaygan Zemin’deki insanların ‘yarı "Cesur ve Güzel" yarı "Adı Vasfiye" hayatlarını paylaşmaya’ davet edilen oyun Haymatlos’ta sergilenecek.(AE)
 
Haymatlos: İstiklal Cad. Rumeli Han (Ağa Camii'nin yanındaki han) No:48 C Blok Kat:2
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam