25/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Habertürk hem trans, hem siyah eylemcilerin üzerine araba süren beyaz erkek saldırganın trafik kapalı olduğu için sinirlendiğinden pek emin…

‘Kiminle komşu olmak istemezsiniz’e homofobik yorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Habertürk hem trans, hem siyah eylemcilerin üzerine araba süren beyaz erkek saldırganın trafik kapalı olduğu için sinirlendiğinden pek emin…

Missouri, St. Louis'de polis memuru tarafından öldürülen trans kadın anması

LGBTİ’ler bugün Haber Türk, Diyarbakır Mücadele, İstiklal ve Milli Gazete’de yer aldı. Almanya’da yapılan bir araştırmanın sonuçlarının ele alındığı homofobiye toslayan bir yazı ve ABD’de gerçekleşen transların eylemine dair bir haber.

İslamafobiyi kınarken homofobiye düşmek

Diyarbakır Mücadele, İstiklal ve Milli Gazete bugün sayfalarına Almanya’da bir araştırma şirketi olan Bertelsmann tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına yer veriyor. Üç gazetenin aynı şekilde aktardığına göre, Bertelsmann’ın verileri, Almanya’da yaşayan 4.7 milyon Müslümanın topluma uyum sağladığı ancak önyargılardan kurtulamadığını saptıyor.

Gastelerin aktardığına göre, Bertelsmann’ın araştırma sorularından biri "Kimin komşunuz olmasını istemezdiniz?" Bu soruya, Almanya, Avusturya, İsviçre, Britanya ve Fransa'da yaşayanlar yüksek bir oranda "Müslümanların" yanıtı veriyor.

Gasteler şöyle devam ediyor: ‘Kimin komşunuz olmasını istemezdiniz’ sorusuna ‘Müslümanların’ yanıtını verenlerin oranı çok çocuklu aileler, yabancılar, homoseksüeller, Yahudiler, ten rengi farklı olanlar, ateistler ve Hristiyanlar ile komşu olmak istemeyenlerden yüksek çıktı.

Diyarbakır Mücadele Gazetesi aynı haberi “Müslümanlar uyumlu ama kabul görmüyor”, İstiklal Gazetesi “Nazi kafası” ve Milli Gazete “Almanya Müslümanları kabul etmiyor” başlıklarıyla verdi. Milli Gazete, bu haberde yer alan “homoseksüel” kelimesini değiştirerek “sapık homoseksüeller” tamlaması ile yayınladı.

Müslümanlara karşı var olan önyargıyı kınamak için hazırlanan bu üç haber “çok çocuklu aileler, yabancılar, homoseksüeller, Yahudiler, ten rengi farklı olanlar, ateistler ve Hristiyanlar”a karşı süren önyargıyı besleyen bir üslupta haber yapmayı tercih etti. Milli Gazete İslamafobiyi eleştirirken homofobik nefret söylemi üretmekte beis görmedi.

Beyaz erkek sinirlendi!

Bir diğer haber, HaberTürk Gazetesi’nden. “Siyahi transseksüellerin eylemine araçla daldı” başlıklı haber, ABD Başkanı Donald Trump'ın transseksüellerin ordudan atılması söylemi ve Missouri, St. Louis'de polis memuru tarafından öldürülen trans kadını anmak için düzenlenen eylemde yaşanan olayı okurlarıyla paylaşıyor.

Haber, eylem sürdüğü sırada, beyaz erkek bir sürücünün, eylemcilerin arasına dalarak, üç kişiyi yaralamasını konu ediniyor. Habertürk’ün cümleleriyle haber şöyle: “Eylemde beyaz erkek bir sürücü, yolun bloke edilmesine sinirlenerek eylemcilerin arasına daldı. 3 kişiyi hafif biçimde yaralayan sürücü, olayın ardından gözaltına alındı.”

Habertürk beyaz erkek sürücünün yol kapalı olduğu için sinirlendiğinden oldukça emin. Gazete böylelikle, arabasını eylemcilerin üzerine süren beyaz erkeğin, ırkçı ve transfobik olduğunu gizliyor.


Etiketler: medya
İstihdam