16/09/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Larysa Denysenko’nın lezbiyen ebeveynleri anlatan ‘Maya ve Anneleri’ hikayesinin de bulunduğu kitabı için planlanan söyleşi homofobik grubun tehdit mektubuyla iptal edildi.

‘Kitabında lezbiyenlerden bahsetmişsin, güvenliğini sağlayamayız’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Larysa Denysenko’nın lezbiyen ebeveynleri anlatan “Maya ve Anneleri” hikayesinin de bulunduğu kitabı için planlanan söyleşi homofobik grubun tehdit mektubuyla iptal edildi.

İllüstrasyon: Dena Landon (Haberde söz konusu olan kitaptan bağımsızdır)

Larysa Denysenko, Lviv’de (Ukrayna) düzenlenen bir edebiyat forumuna katılarak lezbiyen ebeveynleri de konu alan kitabını anlatacaktı.

Homofobik bir grup Denysenko’nun oturumunun iptalini istediklerini, iptal olmaması hâlinde olacaklardan sorumlu olmadıklarını belirten bir mektup yayınladı. Kitabın “yalnızca sanatın özünü yok etmekle kalmayıp aynı zamanda edebiyatı ahlaki ve evrensel değerlerin tahrip edilmesine yönelik bir mekanizmaya dönüştüren propaganda aracı” olduğu iddia edilen mektubu 15 milliyetçi örgüt imzaladı. Forum organizatörleri, Denysenko’nun “güvenliğini sağlayamayacağını” belirterek oturumu iptal etti.

“Pek çok ebeveynin tek başına çocuk yetiştirdiği bir ülkede kendisine saldırı olduğunu düşündükleri ‘ahlaki değerler’ nedir?”

Oturumunun iptalinin ardından Denysenko yaptığı açıklamayla “21. Yüzyıl cadı avının bir kurbanı” olduğunu söyledi:

“Kitabım, göçmen, lezbiyen, boşanmış ebeveynlerle birlikte tam 17 farklı aile modelini içeriyordu. Hayatım boyunca şiddete karşı durdum ve hoşgörüyü savundum. O mektubu imzalayan 15 örgüte ve Kilise’ye göre tam da bu tutumum yüzünden 21. Yüzyılın cadısı olarak işaretliyorlar. Bu mektubu yazanların kitabı okumadığını düşünüyorum. Pek çok ebeveynin tek başına çocuk yetiştirdiği bir ülkede kendisine saldırı olduğunu düşündükleri ‘ahlaki değerler’ nedir?”

Kitabın yazarı Larysa Denysenko

Kitabın yayıncısı, Ukrayna’da ilk kez bir kitabın, yazarının ve yayıncının tehdit edildiğini belirtti ve yetkilileri bu nefret tehdidini ciddiye almaya çağırdı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret