08/05/2015 | Yazar: Ömer Akpınar

Boston Eşcinsel Erkek Korosu müdürü, bilet satışı durdurulan konsere ilişkin koro temsilcilerinin 13 Mayıs Çarşamba günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’yle görüşeceklerini açıkladı.

‘Konserin planlandığı gibi gerçekleşeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Zorlu Performans Sanatları Merkezi, 27 Haziran’da yapılması planlanan Boston Eşcinsel Erkek Korosu konserinin bilet satışlarını homofobik baskılar sonucu iptal edildi. Koro müdürü Craig Coogan, koro temsilcilerinin 13 Mayıs Çarşamba günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’yle görüşerek konsere ilişkin durumu netleştireceklerini açıkladı.
 
Fotoğraf: Alexis Scheer
 
ABD’nin önde gelen eşcinsel korolarından Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Onur Yürüyüşü’nden bir gün önce, 27 Haziran’da İstanbul’da konser vermesi planlanıyordu. Ancak konsere yönelik homofobik medya baskısı ve Zorlu Holding’e yönelik boykot çağrısı üzerine bilet satışları durduruldu.
 
Koro müdürü Craig Coogan bir açıklama yayınlayarak koronun ACFEA Tur Danışmanlığı’ndan temsilcilerinin 13 Mayıs Çarşamba günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’yle görüşeceklerini duyurdu.
 
“Türkiyeli seyircinin karşısına çıkmayı dört gözle bekliyoruz”
 
İşte o açıklama:
 
İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında 27 Haziran tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek gösterimiz için çok heyecanlıyız. Konserin iptal edildiğine ilişkin bir haber çıktığını biliyoruz. Haziran’daki gösterimiz için Zorlu Performans Sanatları Merkezi’yle imzaladığımız bir sözleşme var ve konserin planlandığı gibi gerçekleşeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.
 
Boston Eşcinsel Erkek Korosu, değişime ilham vermek, topluluk oluşturmak ve farklıları kutlamak için müzik deneyimleri yaratıyor. Türkiyeli seyircilerimize Broadway şarkılarından Madonna gibi sanatçıların pop müziğine kadar geniş bir repertuar sunmayı dört gözle bekliyoruz.
 
İstanbul ziyaretimiz sırasında Türkiye kültürü ve yemeklerini daha yakından tanıyacağımız için heyecanlıyız. Türkiyeli seyircilerin karşısına çıkma fırsatına sahip olmaktan da onur duyuyoruz. 13 Mayıs Çarşamba günü ACFEA Tur Danışmanlığı’ndan danışmanlarımız her türlü iletişim kopukluğunu ortadan kaldırmak amacıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi ile görüşecek.  
 
İlgili haberler:
 

Etiketler: kültür sanat
nefret