11/03/2015 | Yazar: Melahat D

12 Mart Perşembe günü saat 18.30’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde!

‘Lesbiana: Paralel Bir Devrim’ bu perşembe Ankara’ da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Karanlık ağızlar dolu
sözcükler ve ıslak dillerle.
Öpüşmeye çalışıyoruz
rujlarımız karışsın diye:
pembeden mora.
Birbirine denk bir arzuya.
 
(femme femme, Jewelle Gomez, Çeviren: Onur Çalı, Kaos GL 141. Lezbiyenizm sayısı)
 
“Lesbiana: Paralel Bir Devrim” adlı film, 12 Mart Perşembe günü saat 18.30’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde sinemaseverlerle buluşacak.
 
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri ortaklığında gerçekleşecek film gösteriminin ardından Kaos GL Dergi Editörü Aslı Demir ve Kaos GL Eğitim Koordinatörü Seçin Tuncel ile “Lezbiyen Feminizm” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.
 
Etkinlik ücretsiz ve katılıma açık.
 
Paralel bir devrimin filmi…
 

1970’lerin feminist hareketinden paralel bir devrim doğdu. Film yapımcısı Myriam Fougère, bizleri devrimci bir kız kardeşliğin yaratılmasında kilit roller üstlenmiş olan lezbiyen yazarlar, filozoflar ve aktivistlerle tanıştıran bir yolculuğa çıkarıyor. Montreal’den Teksas’a New York üzerinden ilerleyen Fougère, kadın kadına yaşamayı seçen lezbiyenlere rastlıyor. Bu marjinal ama aynı zamanda uluslararası çaptaki hareket, arşivde bulunan çekim ve fotoğrafların yanı sıra şimdilerde çoğu yetmişlerinde, seksenlerinde olan bu cesur kadınlarla yapılmış, geçmişi anımsatıcı söyleşiler kanalıyla tekrar canlanıyor.
 
Yönetmen hakkında:

Québec City’de doğdu. 1987-1992 yılları arasında New York’ta Lin Daniels’la birlikte “Doğu Yakası Lezbiyenleri Festivali”ni düzenledi. Québec Sanat ve Edebiyat Konseyi’nden aldığı para ödülüyle, 1980’lerde ortaya çıkan lezbiyen hareketinin yükselişiyle düşüşünü belgelediği “Lesbiana – A Parallel Revolution” adlı filmini çekti, yönetti ve kurguladı.
 
Yönetmen: Myriam Fougère
Yapımcılar: Myriam Fougère, Pauline Voisard
Senaryo: Myriam Fougère
Görüntü yönetmeni: Myriam Fougère
Kurgu: Myriam Fougère 

Etiketler: kültür sanat
nefret