06/09/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Endonezya’da polis 12 kadını ‘kadınların evli bir çift gibi birlikte yaşamaları İslami öğretilere aykırıdır’ şikayeti ile yaşadıkları ev ve köyden sürgüne zorladı.

‘Lezbiyenlik şüphesiyle’ sürgün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Endonezya’da polis 12 kadını “kadınların evli bir çift gibi birlikte yaşamaları İslami öğretilere aykırıdır” şikayeti ile yaşadıkları ev ve köyden sürgüne zorladı.

Endonezya’da 2 Eylül’de polis iki eve zorla girdi ve “lezbiyen olduğundan şüphelendiği” 12 kadını evlerinden dışarı attı.

Zorla tahliyeler, Batı Java’daki Tugu Jaya köyündeki İslamcı gençlik örgütleri ve yerel dini liderlerin “kadınların evli bir çift gibi birlikte yaşamaları İslami öğretilere aykırıdır” şikayeti üzerine gerçekleşti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), “Baskın ve tahliyeler kadınların özel hayatın gizliliği ve ayrımcılığa uğramama haklarını ihlal etti” dedi. Örgüt, tahliyelerin ardından kadınlarla iletişimlerini kaybettiklerini de söyledi.

Polis kadınlardan herhangi bir yasal karar olmadan bölgeyi derhal terk etmelerini talep etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne konuşan ve ismini vermek istemeyen bir köylü, “Kadın çiftlerin bir arada yaşamaları kabul edilemez. Bazılarının kısa saçları vardı, erkek gibi davranıyorlardı. Şeriat’a aykırı. Müstehcen bir durum” dedi.

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret