08/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Diversity Role Models (Çeşitlilik Rol Modelleri) derneği yeni başkanı Simon Blake, homofobik zorbalığı önlemek için eşcinsel cinselliğinin okullarda görünür olması gerektiğini söylüyor.

‘LGBT cinselliği okullarda görünür olmalı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiliz derneği Diversity Role Models (DRM – Çeşitlilik Rol Modelleri) yeni başkanı Simon Blake, eşcinsel cinselliğinin okullarda daha görünür olması gerektiğini söylüyor.
 
DRM, eşcinsel cinselliğinin okullarda açıkça konuşulan bir konu olmasının homofobik zorbalığın önüne geçilmesinde yardımcı olduğunu söylüyor. Dernek, cinsellikteki farklar ve zorbalık gerçekleşmeden farklılıkları anlama, hoş karşılama ve kabul etme konusunda gençleri eğitmek istiyor.
 
Blake, ‘Oyun alanında, sınıfta ve öğretmenlerin tavırlarında açıklığa ihtiyacımız var,’ diyor.
 
‘İnsanların seks ve cinsellik hakkında farklı kişisel inançları var; ama eşcinsel cinselliğine ilişkin yasa bariz. Modern bir toplumda gençlerin zorbalığın yanlış olduğunu ve çeşitlilikten korkmamaları gerektiğini öğrenmeleri büyük önem taşıyor.
Okulların bu yasayı, insanların cinsellik hakkında düşündüklerini ve gençlere nasıl güvenli ilişkide bulunabileceklerini öğretmesi gerekiyor.’
 
DRM öğrencilerle doğrudan iletişim kurmaya ve olumsuz stereotipleri olumlu rol modelleriyle yıkmaya inanıyor. Bu sayede hem LGBT gençlerin daha özgüvenli hissedeceklerini, hem de sınıf arkadaşlarının kendileriyle daha rahat empati kurabileceklerini düşünüyor.
 
Eski başkan Jean Balfour, dernekleri bir yıldan kısa bir süredir faaliyette olsa da DRM’nin gençler üzerindeki etkisini olumlu buluyor.
 
Kendisi ‘Biz tavırları değiştiriyoruz ve bu da gençler üzerindeki önyargının etkisini azaltıyor,’ dedi.
 
Blake, daha önceden Zorbalık Karşıtı İttifak’ın önderi olarak Zorbalık Karşıtı Hafta’yı başlattı ve 1990’lardan beri İngiliz okullarının ‘kişisel ve cinsel sağlık eğitimi’ adını verdiği programın kilit danışmanı.
 
Kendisi, 2011’de Kraliçe tarafından gönüllülük ve gençler adına yaptığı hizmetlerden ötürü OBE nişanıyla ödüllendirildi. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam