30/05/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün, Birgün Gazetesi ve İstanbul’da yayınlanan Son Saat Gazetesi’nden iki haber yer alıyor.

‘LGBTİ skandalı’ değil, nefret cinayeti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün, BirGün Gazetesi ve İstanbul’da yayınlanan Son Saat Gazetesi’nden iki haber yer alıyor.

                                                       Eser: Antonia

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün, BirGün Gazetesi’nin Maçka Parkı’ndaki homofobik saldırıya ilişkin haberi ve İstanbul’da yayınlanan Son Saat Gazetesinin Çeçenistan’daki LGBTİ’lerin durumuna ilişkin iki haber yer alıyor.

BirGün Gazetesi, 28 Mayıs tarihli haberimizi sayfalarına taşımış. 25 Mayıs akşamı Maçka Parkı'nda eşcinsel çiftin güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığı haberine yer veren BirGün Gazetesi haberi “Güvenlikçiler Eşcinsel Çifte Saldırdı” başlığıyla vermiş.

Skandal değil nefret cinayeti!

Bir diğer haber İstanbul’da yayınlanan Son Saat Gazetesinden. Gazete, Saslanbek İsaev’in Anadolu Ajans’ında yayınlanan analiz yazısının tamamını, olduğu gibi kullanmış. İsaev’in Son Saat’te isimsiz yayınlanan yazısı, Çeçenistan’da yaşayan eşcinsellerin işkenceye uğramalarını ve öldürülmelerini, “Rusya’da gündem değiştirme” olarak görmeyi tercih etmiş.

Son Saat’te rastladığımız yazısında İsaev, Çeçenistan’da yaşanan nefret cinayetlerini “LGBTİ skandalı” olarak ifade ediyor ve hiç var olmadığını ileri sürüyor. “Gündem değiştirme operasyonu”, “Kremlin’in imdadına LGBT skandalı yetişti”, “Kahraman AB, eşcinsel katillerine karşı”, “Muhaliflerin gösterileri unutuluverdi” ara başlıkları ile bu yazı, konunun öznelerinin beyanını yok sayıyor ve şahsi iddialarına göre metni kuruyor. Nefret cinayetlerini “LGBTİ skandalı” olarak ele alması da cabası. Böylelikle, günün homofobik yorum/haberi Anadolu Ajansı’ndan dolaylı olarak da Son Saat Gazetesinden.


Etiketler: medya
İstihdam