15/06/2016 | Yazar: Janset Kalan

İlerici Değerler İçin Müslümanlar Derneği’nden Orlando’da gerçekleşen saldırıya tepki

‘LGBTQİ’lere karşı şiddet İslama karşı bir saldırıdır’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlerici Değerler İçin Müslümanlar Derneği’nden Orlando’da gerçekleşen saldırıya tepki: “Ramazan sevgi ve empati ayıdır ve bizler cemaatimize tekrar şunu hatırlatmak zorundayız ki ne İslam ne de Peygamberimiz bu nefreti affeder.”

                                                                Foto: Reuters

İlerici Değerler İçin Müslümanlar (MPV) Orlando’daki ve tüm dünyadaki LGBTİ cemaati ile dayanışma içerisinde olduklarını açıkladılar.

Son 10 yıldır insanlar arasında inanç, cinsiyet, yönelim ya da etnik köken ayrımı yapmaksızın dayanışma örmeye çalıştıklarını söyleyen örgüt, uzun yıllar LGBTQİ’lerin haklarını destekleyen Amerika’daki tek Müslüman cemaati olarak yalnızlaştırıldıklarını belirttiler. Amerika’daki Müslüman cemaatlerinin çok farklı ve meşru olmayan sebeplerle hala LGBTQİ’lerin yanında durmayı reddettiklerini belirttiler.

Örgüt, her toplumun ve cemaatin kendi içindeki homofobi ile mücadele etmeye çalıştıklarını anladıklarını belirtirken, yaşanan bu saldırının ardından bugün Amerika’daki Müslüman cemaatleri olarak neden homofobiye karşı kendi cemaatlerinde ve dini kurumlarında daha fazla ses çıkarmaları gerektiğinin altını çizdi. Orlando’da saldırıyı gerçekleştiren silahlı kişi gibi insanları cesaretlendirecek İslam’ın fitneci yorumlarına karşı mücadele etme çağrısında bulundu.

İlerici Değerler İçin Müslümanlar Derneği olarak imamlara ve cami liderlerine de çağrıda bulunarak aziz Ramazan ayında önümüzdeki Cuma namazında verecekleri vaazda Orlando’da katledilenleri anmalarını istedi. Ramazan ayının sevgi ve empati ayı olduğunu vurgularken İslam dininin ve Peygamberi Hz. Muhammed’in böylesi bir nefreti asla affetmeyeceklerini yeniden Müslüman alemine hatırlatmak gerektiğine inandıklarını da belirttiler.

Örgüt yaptığı açıklamada “Sevgili Peygamberimizin hayatı boyunca bir kadının ya da erkeğin cinsel yönelimi ya da cinsiyet kimliği nedeniyle kınandığına, marjinalleştirildiğine ya da cezalandırıldığına dair tek bir örnek dahi yoktur. Cinsel yönelim temelli nefretin İslam’da ya da hadiste yeri yoktur. Yani ibadethanelerimizde inancımıza ve tüm inançlara dair nefreti besleyen tüm yorumlara karşı ciddi bir duruş sergilemeliyiz” dedi.

İlerici Değerler İçin Müslümanlar Derneği ABD’nin Los Angeles kentinde faaliyet gösteren ve dünyadaki Müslümanların insani dayanışma ağlarını güçlendirmek için çalışan bir sivil toplum örgütüdür.


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam