25/06/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Onur Haftası kapsamında 15 sanatçıyı bir araya getiren ‘nerdeen nereye’ sergisi 24 Haziran-29 Haziran tarihleri arasında Hayaka Artı ve maumau galerilerinde…

Onur Haftası kapsamında 15 sanatçıyı bir araya getiren “nerdeen nereye” sergisi 24 Haziran-29 Haziran tarihleri arasında Hayaka Artı ve maumau galerilerinde…
 
“Temas” başlığıyla düzenlenen 22. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında “nerden nereye” başlıklı sergi dün (24 Haziran) bir kokteylle açıldı. Haftanın sonuna kadar görülebilecek sergide; LGBTİ hareketinin 22 yılda nasıl bir yol kat ettiğine ilişkin bir tartışma alanı yaratılmak isteniyor.
 
Sergide yer alan eserler, açık çağrıyla toplandı. 15 Mayıs-20 Nisan tarihleri arasında yapılan çağrıya cevap veren sanatçıların eserlerini Canan, Erinç Seymen, Fatih Özgüven ve Tütün Deposu Ekibi’nden oluşan danışma kurulu seçti.
 
LGBTİ konularında eser üretmiş olan 15 sanatçıyı bir araya getiren “nerdeen nereye” sergisi 24 Haziran-29 Haziran tarihleri arasında Hayaka Artı ve maumau galerilerinde görülebilir.
 
Sergide tuval üzerine çalışmaların yanı sıra, video ve çeşitli performanslar da yer alıyor. Nihal Albayrak ve Sema Semih’in üzerlerine gizlenmiş kamera ile kendilerine yönelen bakışları yakalama serüveni “üzerimde göz var” ve 10 performansçının tek oturumda 2013 LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne katıldığı öne sürülen kişi sayısı kadar; 50 bin adet çivi takma teşebbüsünün video kaydı “50.000. Çaktın mı?” bu performans ve videolardan sadece birkaçı.
 
Sergiye eserleriyle katkı sunan sanatçılar ise şöyle; Ali Özenç Sezen, Başak Günak, Ceren Saner, Deniz Aygün, Dilara Akay, Ekin Hamis, Elif Keskinkılıç, Gözde Çöklü, Hüseyin Rüstemoğlu, İlhan Sayın, İstanbul Queer Art Collective, Seçkin Tercan, Sema Semih & Nihal Albayrak, Şafak Şule Kemancı, Toprak Bek.
 
İlgili haberler:

Etiketler: kültür sanat
İstihdam